Szivics nem fedi fel Székesfehérváron a kártyáit?

A KTE-Ereco, a Videoton FC ma esti ellenfele nem csak egy meccsre, de többfrontos taktikai harcra is készül.

Urbányi annyiban feltétlenül hasonlított a jelenlegi mesterre, Tomiszlav Szivicsre, hogy ő is a támadófutballt favorizálta, de nem volt sikere, mint ahogy igaz az is, vannak olyan sorozatok, amikor egy csapatnak peche van, nyerhető meccseket bukik el, vagy éppen a kapufáról rendszeresen kifelé pattan a labda. Az első öt fordulóban mindössze egy mérkőzést – a „szomszédvár” Szolnoki MÁV elleni hazai találkozót – nyert meg a KTE, a 14. helyen állt, így még érdekesebb, hogy csak az akkori listavezető DVSC-TEVA csatárai lőttek több gólt a kecskemétieknél. Urbányi utoljára a 8. fordulóban, a Paksi FC elleni hazai vereségnél ült a kispadon (mennyire másként láttuk akkor még azt a meccset!), utána váltotta őt a korábbi kecskeméti sikeredző, Tomiszlav Szivics.

Szivics a 10. fordulóban, a Bozsik Stadionban aratott győzelemmel debütált, majd Kecskeméten kikapott a Videotontól, Győrben az ETO-tól. Utána viszont a hullámvasút elindult felfelé, a következő hat mérkőzéséből ötöt megnyert a KTE, csak a tavaszi nyitányon, az Üllői úton szenvedett vereséget, felettébb balszerencsés körülmények között. Április első három mérkőzésén újabb zuhanórepülés következett, nulla pontos széria, majd a legutóbbi éles „irányváltás” – győzelem a Kaposvár és a Honvéd ellen, no meg a ZTE elleni fölényes kupasiker.

Az eredmények (is) azt mutatják, otthon kifejezetten jó a KTE, a rossz rajt ellenére a hazai mérlege 9 győzelem, 4 vereség, ennél csak a Videoton, a Loki, a ZTE és a Haladás eredménysora jobb. Idegenben viszont már nem megy ennyire a liláknak, 2 győzelem mellett 10 vereséget számlálnak – ennél viszont csak a Haladás és a Szolnok gyengébb.

Nagy kérdés, hogy melyik KTE-Erecót látjuk majd este a Sóstón – tekintettel arra is, hogy a két csapat akár a Magyar Kupa döntőjében is találkozhat még. Szivics nem akarja már Székesfehérváron kiteríteni a kártyáit, legalábbis erre utal, hogy a „kötelező” meccs előtti újságírói érdeklődésre felettébb „izgalmas” kezdőcsapatot adott meg: Antal Botond vagy Tóth Zoltán – Koszó Balázs, Gyagya Attila, Balogh Béla, Mohl Dávid – Francis Litsingi, Vladan Csukics, Tölgyesi Viktor – Bertus Lajos, Sindou Dosso, Sánta Attila vagy Szabó Tamás.

Azt tudjuk, hogy Alempijevics sérült, de Rybansky? Radanovics? Ebala? Bori? Foxi? Tököli?

Turpisság lehet ebben…

További hírek