A legnehezebb csata következik - Gólt kell lőni a Manchester hálójába!

Sokan, sokféleképpen címkézték a Vidire váró mérkőzést, egy dologban azonban mindenki egyetértett: nehéz 90 perc előtt állt a csapat!

A soron következő UEFA kupa fordulóban nem kisebb falat várt a Videotonra, mint a világ egyik legjobb, és talán legkitűnőbben menedzselt csapata, a hétszeres angol bajnok Manchester United. Az angolok erejét jól példázza, hogy a szakemberek szerint is húsz, azonos képességű játékos áll Ron Atkinson rendelkezésére, és közülük bárki is lép majd pályára szerdán este, a Manchester félelmetes lesz. Nem alaptalanul várta a Vörös Ördögök menedzsere, hogy a hazai, két-három gólos győzelem után, előnyüket Székesfehérváron is megtartva, a döntőig menetelnek. Ugyanakkor, úgy nyilatkozott a mérkőzés reggelén: "A Videoton sötét ló... ...Most a mérkőzés előtt kijelenthetem, a mai nemzetközi kupanapon mi fogtuk ki a legnehezebb ellenfelet." 

„Ha kell, tízen védekezünk, s ha mód nyílik rá, akkor sokan támadunk. Egyet le kell szögezni, ami lényeges, nem vehetjük át az angolok stílusát, mert akkor alulmaradunk” - nyilatkozta a mérkőzés előtt Kovács Ferenc mesteredző hozzátéve, a Vidi mindent megtesz a jó folytatásért. „Fontos, hogy szoros legyen az eredmény, s az is, hogy gólt lőjünk” - tartotta a siker két, fontos összetevőjének Kovács Ferenc.

Verebes József, a Győr edzője sem tartott elképzelhetetlennek egy esteleges Vidi sikert, pedig ő már a saját bőrén tapasztalata milyen a légkör az Old Trafford stadionban, hiszen az első fordulóban éppen az angolok búcsúztatták a Rába-partiakat az UEFA kupától. „Félelmetes és egyben sebezhető is” - fogalmazott, ugyanakkor úgy vélte, ha a Videoton az igazi formáját tudja játszani, s ha nem ijed meg, szoros eredményt csikar ki, s amennyiben gólt is szerez, akkor minden lehetséges.

Szerző: Papp Brigitta

További hírek