STATISZTIKA

A Kisvárda és az MTK elleni győzelem számokban

Játékosaink múlt heti mérkőzéseinken elért egyéni mutatóit az Opta statisztikáinak segítségével vizsgáltuk.

Múlt héten két fontos idegenbeli győzelmet aratott csapatunk az NB I-ben, szerdán a Kisvárdát 2-1-re, szombaton az MTK-t 2-0-ra győztük le.

Az Opta Stats statisztikái alapján különböző mutatókban vizsgáltuk meg csapatunk játékosainak teljesítményét.

MTK Budapest - Fehérvár FC 0-2

Az MTK Budapest elleni találkozón a legtöbb passzal norvég középpályásunk, Tobias Christensen próbálkozott, 63 kísérletéből 50 jutott el csapattársaihoz (ami 79,4%-os passzpontosságot jelent). A legtöbb érintés is Christensen nevéhez fűződik, 83 érintése azt jelenti, hogy szinte minden percben játékban volt középpályásunk.

Passzpontosság terén Spandler Csaba végzett az élen csapatunkból, átadásainak 92,9%-a volt pontos (55-ből 42).

Bese Barnabás és Schön Szabolcs nyerte meg a legjobb arányban a párharcokat, mindketten 75%-os mutatóval zártak ezen a téren. Gólt is szerző argentin csatárunk, Nicolas Stefanelli összes szerelési kísérlete sikeres volt, őt ezen a listán Spandler Csaba és Gergényi Bence követi.

Schön Szabolcs szerezte vissza a legtöbbször a labdát ellenfelünktől, szám szerint 12-szer.

Kisvárda Master Good - Fehérvár FC 1-2

A Kisvárda ellen passzpontosság terén Schön Szabolcs végzett az élen 84,4%-os mutatóval, kevéssel lemaradva (82,9%) követi őt Nikola Serafimov és Gergényi Bence.

Serafimov a párharcait 71,4%-os hatékonysággal nyerte meg, Bese Barnabás 70%-al csapatunk második legjobbja volt.

A legtöbb visszaszerzett labda - a szombati bajnokihoz hasonlóan - Schön Szabolcsé, Kisvárdán ez öt alkalommal sikerült neki.

A legtöbb érintés Gergényi Bence nevéhez fűződik (69), a legtöbb passzkísérlet pedig Spandler Csabához (47) és a debütáló Sigér Dávidhoz (46).

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek