A jubiláló Solymosi vezeti a Haladás elleni meccsünket

Legutóbb három hete, a Mezőkövesd elleni bajnokinkat dirigálta Solymosi Péter.

A 44 éves Solymosi Péter 22 éve, 1995-ben tett játékvezetői vizsgát, és 1997 őszén egy Várpalota – Badacsonytomaj ifjúsági mérkőzésen debütált. Hamar tagja lett az NB III-as játékvezetői keretnek, majd másfél év múlva besorolást kapott az országos keretbe, ahol először NB II-es, aztán NB I/B-s csapatok mérkőzéseit dirigálta.

A nemzeti bajnokság első osztályában 2000 őszétől tevékenykedik, 2002-ben vezette első meccsét, egy MTK – Matáv FC Sopron mérkőzést. A 2014-15-ös idényben az év legjobb játékvezetőjének választották.

Legutóbb három hete, a Mezőkövesd elleni hazai bajnokinkat vezette Solymosi. Érdekesség, hogy azóta játékvezetőként nem működött közre NB I-es mérkőzésen. A szombati lesz a jubileumi 250. élvonalbeli találkozója játékvezetőként Solymosinak, ezeken összesen 1050 sárga lapot és 62 piros lapot osztott ki.

Farkas Balázs és Horváth Róbert az oldalvonalak mellől, Takács János és Urbán Eszter az alapvonalak mögül segíti Solymosi munkáját, míg a tartalék játékvezetői teendőket ezúttal Lémon Oszkár látja el a szombat 18 órakor kezdődő bajnokin.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek