TUDÓSÍTÁS

Győzelem a Haladás ellen - tovább tart a versenyfutás a Honvéddal

Nego és Géresi találataival nyertünk, a Budapest Honvéd Mezőkövesdről hozta el a három pontot.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a tabella ötödik helyén álló Haladást fogadtuk Felcsúton. Henning Berg nem számíthatott Pátkai Mátéra, aki izomhúzódás miatt ezúttal nem volt a keretben. Helyette Szolnoki Roland került a kezdőbe, a többi helyen nem változtatott vezetőedzőnk a DVSC elleni győztes csapaton. 

Kezdés előtt előbb Stopirat köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, védőnk ugyanis ma játszott 100. alkalommal a magyar élvonalban, majd gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők Strahl Zoltánra, a Vidi törzsszurkolójára, aki 42 esztendősen hunyt el súlyos betegséget követően.

A 4. percben a vendégek kerültek helyzetbe, Jancsó adott szép passzt Williamsnak, aki egyedül vezethette a labdát Kovácsikra, majd 14 méterről kapura lőtt, kapusunk azonban lábbal hatalmasat védett! A 10. percben Hadzic elé pattant a labda, aki 18 méterről, gondolkodás nélkül lőtt kapásból a kapu mellé. A 17. percben megszereztük a vezetést: Szolnoki vette célba Király kapuját, lövése egy védőről Nego elé pattant, aki egy nagyon szép csel után, 14 méterről a bal alsóba lőtt (1-0).

Néhány perccel később Nego majdnem duplázott, 18 méterről, egy pattanás után alig lőtt kapu mellé. A 34. percben megint francia játékosunk volt a befejező: Lazovics adott zseniális labdát a támadással felfutó Fiolának, aki az alapvonal elől visszapasszolta a játékszert Negonak, ő pedig kapásból kapu felé lőtt. A félidő vége előtt előbb Jancsó távoli lövését fogta Kovácsik, majd Lazovics tekert kevéssel a kapu mellé egy szabadrúgást 23 méterről.

A második félidő első felében az utolsó passzok nem voltak pontosak, így Vidi-helyzetet nem láthattunk, ugyanakkor a Haladás sem tudott lehetőséget kialakítani a kapunk előtt. A 82. percben aztán Rácz került hatalmas helyzetbe, közeli lövését nagy bravúrral védte Kovácsik! 10 perccel azután, hogy beállt, gólt szerzett Géresi Krisztián: Nego iramodott meg a jobb szélen, egyedül vezethette a labdát Királyra, azonban lövés helyett a passzt választotta, kicsit szerencsés körülmények között - egy vendég védőről - Géresi elé pattant a játékszer, aki lefordult emberéről, majd kilőtte 9 méterről a bal alsót (2-0)! 

Az eredmény már nem változott, 2-0-ra legyőztük a Haladást. A Honvéd 5-1-re nyert Mezőkövesden, így továbbra is tart a versenyfutás a fővárosi piros-feketékkel a bajnoki címért. A következő fordulóban Újpestre látogatunk, a Honvéd az MTK-t fogadja.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek