ELLENFÉL-LES

A harmadik helyezett Puskás Akadémia látogat szombaton Sóstóra

Két jó formában lévő csapat találkozik a szombaton a Sóstói Stadionban.

Szombaton 15:30-kor 27. alkalommal mérkőzünk meg az élvonalban vármegyei riválisunkkal. Az eddigi 26 találkozóból 10-et megnyertünk, ugyanennyi döntetlen mellett 6 vereséget szenvedtünk el. A gólkülönbség 38-26 a javunkra, ez meccsenkénti 2,4-es gólátlagot jelent.

A PAFC vezetőedzője, Hornyák Zsolt az egész NB I-es mezőnyt figyelembe véve a legrégebb óta regnáló vezetőedző ugyanannál a csapatnál. Eddig 14 tétmérkőzést játszottunk a Hornyák Zsolt vezette PAFC ellen, az elsőt még négy éve, 2019. augusztus 11-én - akkor Felcsúton 2-0-ra nyertünk, csapatunk góljait Huszti Szabolcs és Futács Márkó szerezték, a Vidi vezetőedzője pedig Marko Nikolics volt.

Hornyák Zsoltnak egyébként pozitív a mutatója a Vidi ellen, a már említett 14 tétmeccsből 5 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség a mérlege. A legutóbbi kilenc egymás elleni bajnokinkon nyeretlenek maradtunk, három vereség mellett hat alkalommal döntetlen született. Utoljára 2020. szeptemberében győztük le vármegyei riválisunkat Nikolics, Petrjak és Zivzivadze góljaival 3-1-re.

Hozzánk hasonlóan a PAFC is jó formában van, utoljára szeptemberben szenvedett vereséget a bajnokságban Hornyák Zsolt csapata, amely akkor Felcsúton kapott ki 2-0-ra a Pakstól. Azóta három győzelem (PAFC - Kisvárda 1-0, MTK - PAFC 0-5, Újpest - PAFC 1-2) és négy döntetlen (ZTE - PAFC 1-1, PAFC - DVSC 1-1, PAFC - DVTK 0-0, PAFC - FTC 1-1) a felcsútiak mérlege.

A PAFC legeredményesebb játékosa az ötgólos Jakub Plsek.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek