ELLENFÉL-LES

A Balmazújváros otthonában kezdjük meg a második kört a bajnokságban

Az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottunk a Horváth Ferenc vezette újonccal. 

Ahogy azt a vidi.hu-n a júliusi Videoton FC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő találkozó előtt megírtuk, klubunk korábban még sohasem lépett pályára a Balmazújváros ellen. Az OTP Bank Liga 1. fordulójában megrendezett összecsapás - melyen Nemanja Andrics találatára Danko Lazovics révén válaszoltunk - tehát az első volt a két csapat közös történelmében, szombaton 15:30-as kezdettel pedig a másodikra is sor kerül.

A Pancho Arénában rendezett találkozó után most Balmazújvárosba látogat a Vidi. Az újonccsapat nemcsak júliusi, ellenünk való pontszerzése miatt indította kiválóan az idényt, hanem azért is, mert a Vasas elleni, második fordulós, egygólos veresége után két meccsen négy pontot szerzett. Július 29-én a címvédő Budapest Honvédtól csíptek el pontot korábbi csatárunk és vezetőedzőnk, Horváth Ferenc tanítványai, majd a tabellán addig éllovas DVTK-t győzték le 4-0-ra. 

A narancssárga-feketék ekkor a 8. pozíciót foglalták el a tabellán, de azóta nem sok sikerélményben volt részük. A pontszerzéshez több alkalommal is közel álltak - egygólos vereség a Puskás Akadémia (1-2), az Újpest (0-1), a DVSC (0-1), a Paks (0-1), végül a Ferencváros (2-3) ellen -, de mindössze egyszer sikerült döntetlenre végezniük, méghozzá a Mezőkövesd otthonában. Szombati ellenfelünk a fentieknek köszönhetően 11 fordulót követően sereghajtó, a 11. Mezőkövesd 3, a 10. (de eggyel kevesebb mérkőzést játszó) Haladás 4 pontra van.

A története első élvonalbeli szezonját futó alakulatban július 14-i, Videoton FC-vel szembeni bajnokijukon még nem léphetett pályára a később igazolt Bachana Arabuli, Irakli Maisuradze, Póti Krisztián és Rácz Ferenc. Az akkor pályára lépők közül Virágh Aladár azóta nem szerepelt egy élvonalbeli találkozón sem, Ante Batarelo és Fekete Ádám pedig összesen csak háromszor, illetve négyszer játszott.

Kirobbanthatatlan viszont a Balmazújvárosból és ezzel a kulcsjátékosok között említhető Nemanja Andrics, Bachana Arabuli, Jurij Habovda, Haris Attila, Kovács Ádám, Rus Adrián, Sigér Dávid, Tamás László, Eke Uzoma, valamint Vajda Sándor. A házi góllövőlistát négy találattal Arabuli vezeti, Vajdának három, Andricsnak és Rácznak két-két gólja van.

Érdekesség, hogy bár balmazújvárosi labdarúgó eddig mindössze négyszer került be a forduló csapatába (Haris, Andrics, Rácz és Arabuli egyszer-egyszer), a szezon második és harmadik legjobb csatárteljesítménye is labdarúgóik nevéhez fűződik. Rácz Ferenc csereként beállva (!) 353-as értékelést hozott a DVTK legyőzésekor, míg Arabuli 352-t kapott az InStattól a Mezőkövesd elleni 2-2-t követően. Haris Attila Diósgyőr ellen nyújtott teljesítménye (307) a tizedik legjobb a középpályások között a szezonban.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek