ELLENFÉL-LES

A bajnoki címvédő FTC látogat vasárnap Sóstóra

Vasárnapi ellenfelünk a legutóbbi hat bajnokiját megnyerte, jó formában érkezik az FTC vasárnap Székesfehérvárra. 

Vasárnap 15:30-kor 113. alkalommal mérkőzünk meg az FTC-vel az élvonalban. Az eddigi 112 egymás elleni bajnokiból az FTC 53-t nyert meg, 31 döntetlen mellett 28-szor mi hagytuk el győztesen a pályát. A gólkülönbség 182-121 a fővárosi csapat javára.

Az FTC az idei szezonban zsinórban ötödik alkalommal jutott be egy európai nemzetközi kupasorozat csoportkörébe, ahonnan pedig a tavalyihoz hasonlóan sikerült az egyenes kieséses szakaszig eljutnia. Ott a görög Olimpiakosz állította meg a magyar bajnoki címvédőt.

A magyar bajnokságban jelenleg csupán a Paks előzi meg az FTC-t, a Tolna vármegyei alakulat 49 ponttal vezeti a tabellát, míg az FTC egy ponttal lemaradva (és eggyel kevesebb meccset játszva) a második helyen áll. A fővárosi zöld-fehérek a MOL Magyar Kupában is érdekeltek, a legjobb nyolc közé a DVSC-t büntetőpárbajban legyőzve jutott be Dejan Stankovic csapata. Az elődöntőbe a DVTK-n keresztül vezethet a zöld-fehérek útja.

A bajnokságban a legtöbb gólt az FTC szerezte (59), mi holtversenyben a Pakssal a második helyen állunk ebben a tekintetben 42-42 találattal. A tavalyi gólkirály, Varga Barnabás idén is vezeti a góllövő listát, a Ferencváros válogatott támadója 15 találatnál jár, míg a második helyen 11 góllal az ősszel még piros-kékben futballozó Kenan Kodro áll, aki vasárnap délután első alkalommal léphet pályára a Sóstói Stadionban ellenfélként.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek