"Csütörtökön jöjjön ki a Sóstói Stadionba, és legyen részese valami nagyszerűnek!"

A Sóstói Stadion sajtótermében klubunk Székesfehérvár önkormányzatával közösen tartott sajtótájékoztatót.

Klubunkat Tassy Márk ügyvezető és Sándor György csapatkapitány képviselte a kedd délutáni sajtótájékoztatón, míg Székesfehérvár önkormányzatát Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr. Mindhárman elmondták, hogy a Vidi és a város életében is meghatározó esemény lesz a csütörtök esti Trabzonspor elleni mérkőzés, melyre remélhetőleg megtelik a Sóstói Stadion.

Dr. Cser-Palkovics András:

Tassy Márk:
- A klub életében minden mérkőzés nagyon fontos. A csütörtöki találkozó azonban minden szempontból egy kicsit más lesz, mint a korábbi meccsek. Nyilván mindenki sokkal jobban izgul. Egyetértek a polgármester úrral, ez valóban az év lehetősége a Vidi, a szurkolók és a város számára, sőt az egész magyar foci számára is. Úgy gondolom, ez lesz a legfontosabb mérkőzése a Vidinek azóta, hogy Garancsi István lett a klub tulajdonosa. Az Európa Liga csoportköréért játszunk meccset, korábban idáig sosem jutottunk el. A fociba fektetett munka a szurkolók számára az eredményekben mutatkozik meg. Hiába próbáljuk meg elmondani, hogy milyen sokan, milyen rengeteget dolgoznak azért, hogy ez egy jól működő klub legyen, ha a pályán nem jönnek az eredmények, akkor ez csupán egy gyenge magyarázat. Mindig az eredmény az, ami legitimizálja a befektetett munkát, amit elvégeztünk. Az elmúlt öt év - de különösképpen az utolsó esztendő - kemény munkájának gyümölcsét arathatjuk most le. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk csütörtökön. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a foci a közönségről szól. Amióta Garancsi István a Vidi tulajdonosa, még sosem telt meg teljesen a Sóstói Stadion. Még amikor bajnokok lettünk, akkor sem volt telt ház. Ehhez képest, most két nappal a meccs előtt, már lefoglaltak 7400 jegyet, vagyis a belépők több mint fele már elkelt. Ez egyébként új rekordnak számít, hiszen elővételben, 48 órával a meccs előtt még sosem adtunk el ennyi belépőt. Arra biztatok minden Vidi-szurkolót és fociszerető embert, hogy csütörtökön jöjjön ki a Sóstói Stadionba, és legyen részese valami nagyszerűnek!

Sándor György:
- Nagyon bizakodó vagyok, hogy ez a mérkőzés egy nagyon hosszú folyamatnak nem a vége, csupán egy állomása lesz. Számunkra, játékosok számára mindennél fontosabb lesz ez a meccs, de úgy gondolom, a szurkolóknak és az egész városnak is az lesz. Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk, és tisztában vagyunk azzal, hogy minek a kapujában állunk. Borítékolható, hogy lesznek nehéz pillanatok a csütörtöki meccsen, olyankor pedig igazán fontos számunkra az, hogy szurkolóink mögöttünk álljanak, és szurkolásukkal átsegítsenek minket a nehéz időszakon. Sokat jelent számunkra, ha tudjuk, hogy van mögöttünk egy erő, egy egységes társaság. Az eredményjelző felőli oldalon minden mérkőzésen végig szurkolnak nekünk. Most nagyon jó lenne, ha az egész stadion szurkolna, ezáltal pedig nagyszerű hangulatot varázsolnának a drukkerek a Sóstói Stadionba.

Hogy minél többen lehessünk a Sóstón, kedvezményesen, a bajnoki jegyek árán lehet megvásárolni a belépőjegyeket (természetesen online is)!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu