RÓLUNK ÍRTÁK

Három Vidi-játékos került be az év álomcsapatába

A rangado.hu a szezon 33 fordulójának legjobbjaiból állította össze a 2015-'16-os idény csapatát.

A szezon álomcsapatát az alapján hirdette ki a sportoldal, hogy mely játékosok szerepeltek több alkalommal a forduló csapatában, illetve azonosság esetén kinek volt magasabb az átlaga ezen szereplések alkalmával. A legjobb tizenegy így 3-4-3-as hadrendben „lép pályára”. A játékosok neve mellett a szereplések száma áll.

A szezon álomcsapata

Branislav Danilovic (Videoton FC, 7) - Cristian Ramírez (Ferencváros, 9), Leandro (Ferencváros, 15), Loic Nego (Videoton FC, 11) - Roland Lamah (Ferencváros, 9), Gera Zoltán (Ferencváros, 7), Aleksandar Jovanovic (Debrecen, 8), Asmir Suljic (Újpest/Videoton FC, 9) - Torghelle Sándor (MTK, 5), Böde Dániel (Ferencváros, 9), Radó András (Ferencváros, 7)

A szezon csapatába kerüléshez több helyütt is a jobb átlag kellett. A kapuban például egyaránt 7-7 szerepléssel végzett Branislav Danilovic (aki jó pár fordulót hagyott ki sérülés miatt és mindössze a 19. körben került be másodszor), illetve Dibusz Dénes, de mivel előbbi 253-as Instat átlagára a ferencvárosi hálóőr csak 243-mal tudott felelni, kapusunk lett a nyertes.

Érdekesség, hogy a válogatott mind a 11 tagját az első négy helyezett csapat adja. Asmir Suljic az egyetlen, aki két együttest is képviselt idén, az Újpestből egyszer került be az összeállításba, a Vidiből nyolcszor. Loic Nego ugyan a szezon végén jobb oldali középpályásként szerepelt, de a legtöbbször még jobbhátvédként került be a forduló legjobbjai közé - olvasható a rangado.hu-n.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek