Fiola Attila és Nego Loic számára is nagy elismerés, hogy a válogatott lett az év csapata

A hétfő esti M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán derült ki, hogy a sportújságírók a magyar labdarúgó-válogatottat választották meg az év csapatának. Az elsimerésről Fiola Attila és Nego Loic nyilatkozott honlapunknak.

Ahogy honlapunkon már beszámoltunk róla, a nagyszabású M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán a sportújságírók szavazatai alapján a hagyományos csapatsportok kategóriájában a magyar labdarúgó-válogatott végzett az első helyen.

"Nagy elismerés ez számunkra, egy éve az én franciáknak lőtt gólom lett az év sportpillanata, most a csapat mellett Marco Rossi nyert egyéni díjat (az év edzője kategóriában - a szerk.), ezeknek mind örülünk. Szép év van mögöttünk a válogatottal, azon fogunk dolgozni, hogy előttünk is ilyen sikeres időszakok álljanak. Mivel hétfőn két edzésünk volt, amit masszázs és regeneráció követett, élőben nem tudtam nézni a gálát, de az interneten követtem az eseményeket és örültem, amikor kiderült, hogy a válogatott lett az év csapata. Idén is szeretnék tagja lenni a válogatottnak, bízom benne, hogy elkerülnek majd a sérülések és a Vidiben is folyamatosan jól tudok majd teljesíteni. A célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, idén ezért küzdünk majd a válogatottal" - nyilatkozta honlapunknak a Vidi csapatkapitánya és a magyar válogatott játékosa, Fiola Attila.

"Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a csapatnak, a magyar válogatottban szerepelni és Magyarországot képviselni privilégium. Abban bízom, hogy folytatni tudjuk ezt a sikeres szereplést és legalább ilyen jó évünk lesz 2023-ban is a válogatottal. Éppen kezelésen voltam, de az interneten keresztül részben tudtam követni a gálát hétfő este, láttam, hogy csak páran tudtak ott lenni a nemzeti csapatból, de ez egy ilyen időszak, a legtöbb csapat edzőtáborban van. Láttam, hogy Marco Rossi is ott volt és megnyerte az év edzője díjat, amivel ő is motivál minket, hogy mindig jobb és jobb teljesítményt nyújtsunk. Nehéz meghatározni, hogy az elmúlt évek közül melyik volt a legjobbunk a válogatottal, 2021-ben az Európa-bajnokság, tavaly a sikeres Nemzetek Ligája-szereplés, de az biztos, hogy elégedettek lehetünk 2022-vel válogatott szinten" - mondta Nego Loic.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek