VÁLOGATOTT

Az észtek elleni győzelemmel hangolt a magyar válogatott az Eb-selejtezők kezdetére

Ádám Martin 41. percben fejelt gólja döntötte el a csütörtök esti felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában.

A 2024-es Európa-bajnokság selejtező mérkőzéseire készülő magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este felkészülési mérkőzésen több mint negyvenezer szurkoló előtt fogadta Észtországot a Puskás Arénában. A válogatott keretében a MOL Fehérvár FC-ből ott volt Nego Loic, a szintén meghívott Fiola Attila ezúttal térdsérülés miatt nem állhatott a Marco Rossi vezette szakmai stáb rendelkezésére.

A 37. percben úgy tűnt, a Fehérvárról az angol Wolverhamptonhoz igazolt, kölcsönben jelenleg a svájci Grasshoppert erősítő Bolla Bendegúz góljával megszerezzük a vezetést, ám a játékvezető VAR-vizsgálat után les miatt érvénytelenítette a gólt. A vezetést így is megszerezték a mieink, a 41. percben Ádám Martin fejelt a kapu jobb oldalába Vécsei Bálint lövését követően, így előnnyel mehettünk szünetre.

A második játékrészben a 71. minutumban adódott a legnagyobb esélyünk a mérkőzés eldöntésére, amikor egy Kerkez elleni szabálytalanságért videóbírózás után büntetőt ítélt a játékvezető, Sallai Roland jobb alsóba tartó lövését azonban hárítani tudta a vendégek kapusa.

Az eredmény ezt követően sem változott, a magyar válogatott 1-0-s győzelemmel hangolt a hétfői, Bulgária elleni, szintén hazai Eb-selejtező mérkőzésre.

Magyarország-Észtország 1-0 (1-0)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., 46.), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai R. (Németh A., 76.)

Gólszerző: Ádám (41.)

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek