VÁLOGATOTT

Magabiztos győzelemmel kezdte az Eb-selejtezősorozatot Bulgária ellen a magyar válogatott

A Marco Rossi vezette nemzeti csapat Vécsei, Szoboszlai és Ádám góljaival már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. Nego Loic a hajrában lépett pályára és közel járt a gólszerzéshez is.

A 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában először lépett pályára a magyar válogatott, Marco Rossi együttese Bulgáriát fogadta a Puskás Arénában.

Remekül kezdtük a mérkőzést, a 7. percben egy szögletvariációt követően a kapusról kipattanó labdát Vécsei Bálint lőtte közelről a hálóba (1-0). A 26. percben Szoboszlai Dominik mintegy 25 méteres szabadrúgásgóljával dupláztuk meg előnyünket, a kapus már csak beleérni tudott a bal felsőbe tartó lövésbe (2-0). A 39. minutumban egy kiváló támadás végén Ádám Martin elé került a labda, aki kilőtte a jobb alsót (3-0).

A második játékrészben mindkét válogatottnak voltak helyzetei gólszerzésre, de újabb gól már nem született. A MOL Fehérvár FC játékosa, Nego Loic csereként lépett pályára a 86. percben, egy ízben a jobbról leadott lövésénél a gólvonalról tudott csak menteni a vendégek hátvédje.

A magyar válogatott 1984 óta először kezdett győzelemmel Eb-selejtezősorozatot, legközelebb június 17-én Montenegró ellen idegenben, majd június 20-án Litvánia ellen hazai pályán lép pályára nemzeti csapatunk.

Európa-bajnoki selejtező mérkőzés
Magyarország - Bulgária 3-0 (3-0)
Magyarország
: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 86.), Kerkez - Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 73.) - Ádám (Varga B., 59.)
Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek