Kovács Bence: "A futballpályán és az iskolában is igyekszem helytállni"

18 éves játékosunk múlt héten pénteken sikeresen teljesítette az előre hozott emelt szintű angol érettségit, két nappal később pedig debütált az NB I-ben. 

"Nagyon boldog vagyok, hogy 18 évesen bemutatkozhattam az NB I-ben, ráadásul egy győztes mérkőzésen. Igaz, hogy csak néhány percet töltöttem a pályán, de számomra ez annak a jele, hogy bíznak bennem én pedig mindent megteszek azért, hogy jövőre még több NB I-es mérkőzésen léphessek pályára. Mindenképp meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondhassak azoknak, akik az elmúlt években segítettek nekem azért, hogy idáig eljussak, elsősorban a családomnak és az edzőimnek, valamint a csapattársaimnak, akik nélkül nem tarthatnék most itt. Tavaly egyébként már bemutatkoztam az első csapatban a Sopron elleni kupameccsen, de akkor sokkal jobban izgultam, mint most vasárnap. Huszti Szabolcs úgy küldött pályára, hogy vegyem ki a részem a mezőnymunkából és fussak minél többet abban a pár percben, ami a meccsből még hátra van. Az NB I-es őszi szezon ugyan befejeződött, én azonban nem vonultam pihenőre, hiszen a Vidi II-nek még van három bajnokija idén."

A fiatal játékosnak sűrű hete volt, hiszen nem csak a pályán kellett jól teljesítenie az edzéseken és a Kisvárda ellen, az iskolapadban is komoly feladat várt rá.

"Örülök, hogy ebben a szezonban a második csapat egyik alapembere lehetek és annak is örülök, hogy már öt gól szerepel a nevem mellett ebben az idényben, szeretnék még néhány további találatot szerezni az NB III-ban. A labdarúgás mellett egyébként az iskolában is igyekszem helytállni, jövő tavasszal fogok érettségizni, de az emelt szintű angolt már most megcsináltam, az írásbelim eredménye egy hete jött meg, 97%-os lett, míg szóbelizni múlt héten pénteken voltam, két nappal az NB I-es debütálásom előtt, és mivel az is jól sikerült, így nem lehet okom a panaszra ami az elmúlt néhány napot illeti. De ahogy mondtam, nincs megállás, a futballpályán és az iskolában is mindent megteszek azért, hogy sikeres lehessek" - nyilatkozta honlapunknak Kovács Bence.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek