Zsinórban tizedszer győztük le bajnokin a Lokit - újra a tabella élén a Vidi

Marko Scsepovics 154 nap után szerzett ismét gólt, ráadásul győztes gólt. 

Szombat este csapatunk annak tudatában lépett pályára a DVSC ellen, hogy mivel az FTC csak 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Pakssal, így egy esetleges Vidi-győzelemmel a tabella élére ugorhatunk. Marko Nikolics két alapemberére, Pátkai Mátéra és Anel Hadzicra eltiltás miatt nem számíthatott. Visszatért viszont Loic Nego, aki a Mezőkövesd ellen nem játszhatott, valamint bekerült a kezdőbe Kovács István is. A vendégeknél a kezdőbe jelölt Bényei a bemelegítés során rosszul lett, így végül Jovanovic kezdett.

Bár a vendégek három belső védővel álltak fel, sikerült viszonylag gyorsan, már a 18. percben megszereznünk a vezetést. Huszti szögletét követően a hosszú oldalon Lazovicsról a kapufára pattant a labda, majd onnan Scsepovics elé, aki közelről nem hibázott (1-0). Marko Scsepovics hosszú gólcsendet tört meg, utoljára tavaly novemberben volt eredményes – igaz akkor mesterhármast szerzett – az ellenfél pedig szintén a Loki volt akkor. Ezzel ráadásul ő lett minden idők legeredményesebb Vidi játékosa a DVSC ellen, hiszen ez volt az ötödik bajnoki gólja melyet a piros-fehéreknek lőtt.

A folytatásban is uraltuk a játékot, nagy százalékban birtokoltuk a labdát, és hatékonyan szűrtük meg a vendégek támadásait, akik továbbra is inkább védekezésre voltak berendezkedve, így Kovácsiknak nem sok dolga akadt az első 45 percben. Kollégája, Nagy jóval gyakrabban találkozott a labdával, igaz többnyire szélről érkező beadásokat kellett hatástalanítania. A 40. percben Lazovics beadása Szatmári vállát érintette, sokan kezezést reklamáltak, de a visszajátszások alapján jól döntött Vad II sporttárs, hogy továbbot intett. A labda Szatmáriról egyébként Nego elé pattant, aki 16 méterről, laposan kapura lőtt, Nagy magabiztosan védett. A szünet előtt még egy szép hazai akciót láthattak a nézők, Kovács passzolt Negonak, aki Lazovicsnak készítette le a labdát lövésre, szerb támadónk 15 méteres löketét védte Nagy.

A második félidő elején Juhászt kellett ápolni, miután Kinyikkel ütközött és a földön maradt, de pár perc elteltével csapatkapitányunk újra a pályán volt. Az 58. percben Nego beadását fejelte ajtó-ablak helyzetben centikkel kapu mellé Stefan. A mérkőzés ezen szakaszában aktívabban futballozott a Loki, mint tette azt az első 45 percben, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a kapunk előterében, ugyanis a védőink jól végezték feladatukat. Csendben teltek a percek a Pancho Arénában, amikor is a 67. minutumban sérülést szenvedett gólszerzőnk, Marko Scsepovics, aki nem is tudta folytatni a mérkőzést.

A 70. és 80. perc között nem történt említésre méltó esemény. Nem játszottak szépen a csapatok, mi érthetően óvtuk egygólos vezetésünket, a Loki erejéből pedig nem igazán futotta többre annál, hogy néhány alkalommal a mi 16-osunk előterében járatták körbe a labdát, amíg meg nem szerezte azt valamelyik védőnk. A 82. percben Varga Kevin kapott sárga lapot, majd egy perccel később ismét lapot érően szabálytalankodott, Vad II azonban megkegyelmezett a debreceni játékosnak, akit a vendégek trénere aztán gyorsan le is cserélt.

A háromperces ráadás sem hozott komolyabb eseményt, így végül nagyon fontos három pontot szereztünk és a tabella élére álltunk, amire utoljára a 21. fordulóban volt példa március elején! A következő fordulóban Pakson lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek