ELLENFÉL-LES

Az Európa Liga-indulásért küzdő DVSC-t fogadjuk szombaton

A hajdúságiak támadója, Könyves Norbert az elmúlt 7 tétmérkőzésén 8 gólt lőtt.

Hajrájához közelít az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírása, már a 27. fordulót rendezik a hétvégén. A Videoton FC ellenfele a Debreceni VSC csapata lesz, amely ellen ugyan örökmérlegünk (egyelőre) negatív, egy esetleges szombati sikerrel zsinórban tízmeccsesre növelhetjük győzelmi szériánkat.

A debreceniek nem kezdték jól 2018-at, hiszen a Balmazújváros két, hajrában szerzett góllal elvitte a három pontot a Nagyerdei Stadionból, majd a Puskás Akadémia, az Újpest és a Mezőkövesd ellen összesen csak egy egység "jött össze", miközben a Dorog FC-vel szemben hazai vereséget követően idegenbeli győzelemmel és idegenben lőtt több góllal jutottak tovább.

Ezt követően azonban beindult a szekér, hiszen a Haladás, a Paks és legutóbb a Ferencváros ellen veretlenek tudtak maradni - Tolna megyében ötször is betaláltak -, a Magyar Kupában pedig 0-0-s kispesti összecsapás után hazai pályán magabiztosan, 3-1-gyel léptek az elődöntőbe. A DVSC a hét közben már járt a Pancho Arénában, az MK-ban a Puskás Akadémia 4-0-ra verte meg Herczeg András csapatát, amely jelen pillanatban a 3., nemzetközi kupaindulást érő helyet foglalja el a tabellán.

A transfermarkt.de 6,75 millió euróra taksálja a hajdúságiak keretét, ez a 6. legmagasabb az NB I-ben. Legértékesebb játékosuk a 31-szeres válogatott Tőzsér Dániel, akit 750 ezer euróra becsülnek, míg a Viditől kölcsönben lévő Bódi Ádám értéke 500 ezer euró, az idén a köztudatba berobbant fiatal tehetség Varga Keviné pedig 400 ezer euró.

Házi gólkirályuk az egészen szenzációs formát mutató Könyves Norbert, aki március 10. óta 6 tétmeccsen (a Magyar Kupával együtt) 8 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott, összesen pedig az egész idényben 8 találatnál jár. Hihetetlen sorozata a hétközi, PAFC elleni mérkőzésen szakadt meg. Szintén nyolcgólos a 18 idei bajnokijából 11-szer csereként beálló Takács Tamás. A legtöbbször - egy-egy kivétellel - a kapus Nagy Sándort, Könyves Norbertet és Tőzsér Dánielt foglalkoztatta a vezetőedző, egyaránt 23-szor pedig Bényei, Jovanovics és Kinyik játszottak.

InStat-átlagok terén Könyves (242) áll a legjobban a Lokiból, a tavasszal eddig egyszer játszó Mengolo (240) a második, Jovanovics (239) a harmadik, 230 fölött még Tabakovic (237) és Nagy Sándor (234) van. A forduló csapatába eddig Nagy S. (háromszor), Tőzsér, Jovanovics (kétszer), Szatmári (kétszer), Ferenczi (kétszer), Mengolo (kétszer), Könyves (háromszor), Takács T., Filip és Tabakovic tudtak bekerülni. Könyves a Paks ellen lőtt duplájának köszönhetően az NB I-es idény eddigi legmagasabb pontszámát is megkapta.

A DVSC labdarúgói közül senki nem lesz eltiltott, vezetőedzőjük, Herczeg András viszont nem ülhet le a kispadra szombaton.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek