Zsinórban kilenc győztes bajnoki van mögöttünk a Loki ellen a bajnokságban

A hajdúságiak 2014 őszén tudtak legyőzni bennünket az NB I-ben, azóta nem szereztek pontot. 

A két klub az élvonalban eddig 73 alkalommal találkozott, a bajnoki premierre az 1979/1980-as szezon 4. fordulójában került sor, az 1979. szeptember 5-én, a Sóstói Stadionban rendezett derbi 1-1-es döntetlennel zárult. Az örökmérleg a hajdúságiaknak kedvez, az eddigi 73 találkozón csapatunk 29, a Debrecen 30 sikert ünnepelhetett 14 döntetlen mellett, a gólarány 105-97 a hajdúságiak javára.

A Vidi pályaválasztása mellett eddig 37 találkozót játszott az élvonalban a két csapat. 22 fehérvári és 8 debreceni  győzelem mellett 7 alkalommal osztoztak a pontokon a felek. A gólarány 66-40 a javunkra.

A két csapat legutóbbi kilenc bajnokiját mind a Vidi nyerte meg - ennyi győzelmet korábban ebben a párharcban még egyik csapat sem tudott produkálni zsinórban -  vagyis jó sorozatot tudhatunk magunk mögött a Lokival szemben. A DVSC utoljára több mint 3 és fél évvel ezelőtt, 2014.10.19-én tudott legyőzni bennünket.

(Fotó: magyarfutball.hu)

A legelső bajnoki:
Az 1979/1980-as pontvadászat 4. fordulójában, 1979. szeptember 5-én találkoztak első ízben a felek. A Sóstói Stadionban lejátszott derbi 1-1-es döntetlennel zárult, csapatunk gólját Burcsa Győző szerezte. Ugyanebben a szezonban Debrecenben is 1-1 lett a vége, akkor Nagy Tibor jegyezte a Videoton találatát.

A legelső Vidi győzelem:
A párharc ötödik összecsapása hozta meg egyesületünk első győzelmét. 1981. november 11-én a Sóstói Stadionban 2-0-ra vertük a DMVSC-t, a találkozót a duplázó Baranyi Sándor döntötte el a hazaiak javára.

A leghosszabb veretlenségi sorozat:
Egyesületünknek akadt egy sorozata, melyre joggal lehetünk büszkék, 1981 és 2000 között ugyanis a Loki 19 esztendőn át nem tudott nyerni Székesfehérváron. E hosszúra nyúlt időszakban a csapatok 14 bajnokit játszottak a Sóstói Stadionban, melyek közül 3 döntetlennel, 11 pedig Videoton győzelemmel zárult.

Egy remek győzelem a 19 évig tartó hazai veretlenségi szériánkból:

A legnagyobb arányú győzelem:
Legnagyobb arányú sikerünk két négygólos diadal. Az elsőt az 1982/1983-as pontvadászatban arattunk. 1983. április 10-én pályaválasztóként győztük le a DVSC-t, góljainkon Vadász Imre, Szabó József, Novath György és Nagy Tibor osztozott. Legutóbb pedig 2016 augusztusában, szintén hazai pályán nyertünk 5-1-re.

A legtöbb gólt hozó bajnoki:
A DVSC és a Vidi 2017. novemberében Debrecenben találkozott egymással, és együttesünk 5-2-re nyerni tudott - ez a hétgólos meccs a leggólgazdagabb bajnokija a két csapatnak.

A Debrecen elleni góllövőlista:

4. gólos: Feczesin Róbert, Marko Scsepovics
3 gólos: Gyurcsó Ádám
2 gólos: Burcsa Győző, Nagy Tibor, Baranyi Sándor, Májer Lajos, Kovács Ferenc, Keresztúri András, Tóth Norbert, Horváth Ferenc, Korsós Attila, Földes Gábor, Kuttor Attila, Terjék Lajos, Lipták Zoltán, Torghelle Sándor, Nikolics Nemanja, Filipe Oliveira, Kovács István, Lang Ádám, Anel Hadzic, Géresi Krisztián
1 gólos: Vadász Imre, Novath György, Szabó József, Kerekes György, Wittmann Géza, Kanyok Imre, Gyenti László, Jónás Gyula, Takács József, Viorel Vancea, Csucsánszky Zoltán, Molnár, Toldi Gábor, Varga Ernő, Jován Róbert, Földes István, Czéh László, Zoran Kuntics, Vasile Miriuta, Lőrincz Antal, Donát, Róth Ferenc, Hompoth Balázs, Zombori Zalán, Balassa Péter, Bekő Balázs, Dvéri Zsolt, Pomper Tibor, Predrag Gajic, Onyeabor Monye, Tóth Balázs, Györök Tamás, Csizmadia Csaba, Sitku Illés, Polonkai Attila, Marko Andics, Lencse László, André Alves, Elek Ákos, Sándor György, Danko Lazovics, Loic Nego

Négy találat öngól volt.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek