TUDÓSÍTÁS

Hatalmas csatában győztük le a Manchester Unitedet - elődöntőben a Vidi

Wittmann a 20. percben lőtte a meccs egyetlen gólját, végül büntetőkkel vertük ki az angol sztárcsapatot az UEFA Kupa negyeddöntőjében.

Az esős idő ellenére fantasztikus hangulatban, 25 ezer néző előtt kezdődött a Vidi - Manchester UEFA Kupa negyeddöntő visszavágója a Sóstói Stadionban. Az odavágót az angolok nyerték 1-0-ra.

A meccs első helyzete a vendégek előtt adódott, Albiston adott be, Whiteside fejelt mellé a 15. percben. A 20. percben kiegyenlítettük a United előnyét. A Palkovics buktatásáért megítélt szabadrúgást Wittmann küldte kapura 24 méterről, középről, a labda megpattant a sorfalon és a jobb alsóban kötött ki.

Három perccel később Disztl védte bravúrral McGrath lövését, a Manchester egyre nagyobb erővel támadott. A következő helyzetekre mégis a félidő végéig kellett várni: először Disztl László lábáról Whiteside csente le a labdát, ballal élesen keresztbe lőtt, kevéssel mellé, Stapleton pedig csak az oldalhálót találta el a túloldalról, majd egy szöglet után Duxbury tüzelt 14 méterről és Disztl védett. 1-0-s Vidi-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második félidő első fele nem hozott sok helyzetet, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 74. percben Stapleton ugratta ki Strachant, Faddi elcsúszott, de szerencsére keresztbe lőt a kapu előtt a United játékosa. A 89. percben Strachan szöglete után Borsányi centikkel a gólvonal elől szabadított fel. A rendes játékidő 1-0-val ért végett, következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A 96. percben Disztl középre ütött egy beadást, az érkező Albiston a jobb felső fölé bombázott. A másik oldalon Szabó kapura küldött szöglete okozott gondot, de az előbbi helyzetet kihagyó Albiston menteni tudott a gólvonalról. A hosszabbítás második félidejének végén Faddi lőtt fölé egy lefejelt labdát, gól már nem született.

Büntetőkkel dőlt el a továbbjutás, nem akármilyen izgalmak mellett. Az első két tizenegyest miundkét csapat értékesítette, részünkről Szabó és Burcsa, az angoloktól Whiteside és Jesper Olsen talált be. A harmadik körben - az odavágó egyetlen gólját szerző - Stapleton az égbe lőtt, Végh viszont magabiztosan a kapuba, így nálunk volt az előny. A negyedik körben Strachan és Wittmann, az ötödikben Gidman sem hibázott, egyetlen találatra voltunk a továbbjutástól, amikor Gömöri a bal kapufa mellé emelt, folytatódott tehát a párbaj. 25 ezer néző figyelte lélegzetvisszafojtva, ahogyan előbb Disztl Péter megfogja Albiston büntetőjét, majd Vadász bebombázza a továbbjutást érő, utolsó tizenegyest.

Óriási ünneplés kezdődött a Sóstói Stadionban, a Vidi kiverte jóval nevesebb és esélyesebb ellenfelét, a Manchester Unitedet és az UEFA Kupa elődöntőjébe jutott, ahol a jugoszláv Zeljeznicar várta a fehérvári együttest.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek