ÉRDEKESSÉG

Belga szurkolói csoport éltette a helyszínen Juhászt a Győr elleni rangadón

Az Anderlecht drukkerek 1350 kilométert utaztak, hogy újra élőben láthassák játszani egyik nagy kedvencüket. 

- Meglepődtél, amikor megláttad, hogy a MOL-tribünön Anderlecht-szurkolók egy nagy drapit feszítettek ki, melyen téged éltettek?

Megmondom őszintén, az első félidőben nem vettem észre a belga szurkolókat, csak akkor, amikor a félidőben az öltözőbe mentünk. Amikor Belgiumban játszottam, rengeteg szeretetet kaptam a drukkerektől, és ez a mostani megnyilvánulás is azt bizonyítja számomra, hogy nem múlt el nyomtalanul az a nyolc év, amit az Anderlecht játékosaként külföldön eltöltöttem. A gólom után a Vidi-szurkolók mellett őket is köszöntöttem, a lefújást követően pedig odaadtam nekik a mezemet és közel negyedórát beszélgettünk is. Az ilyen, és ehhez hasonló dolgok mindig óriási élményt jelentenek egy futballista számára, hiszen a szurkolók szereteténél nincs fontosabb.

- Komoly rangadót sikerült megnyernetek, hogyan értékeled a meccset?

Nagyon nagy meccset játszottunk a Győrrel. Megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk, a szerkezetünk is jól működött. Amiatt kicsit bosszús vagyok, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, azonban a csapat egységét és erősségét mutatja, hogy kétszer is talpra álltunk vert helyzetből, és a végén nyerni tudtunk. Büszke vagyok a csapatra. Sem 0-1-nél, sem pedig 1-2-nél nem tartottam attól, hogy vereséget fogunk szenvedni. Végig nagyon magabiztosnak éreztem a csapatot, és legbelül tudtam, hogy nyerni fogunk, és szerintem a többiek is hittek ebben. A cserék nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez.

- Gondoltad volna, hogy három fordulót követően, három góllal a góllövőlista élén leszel?

Ezt azért én sem hittem volna. A negyediket Nikó elintézte, hogy ne adják meg, mert akkor eggyel őt is megelőztem volna (nevet). Viccet félre téve, nagyon örülök a három gólomnak, de annak még jobban, hogy 9 pontunk van három fordulót követően.

 

"Direkt úgy terveztük a vakációnkat, hogy egy balatoni nyaralás és egy Vidi-meccs is beleférjen, és újra élőben láthassuk futballozni Juhász Rolandot. Nem csalódtunk, nagyon jó meccset sikerült kiválasztanunk. Roland ugyanolyan remekül játszott, mint korábban Belgiumban! Igazi, csupaszív labdarúgó, aki mindig megalkuvás nélkül küzdött a csapatért. Nagyon szeretjük őt, és hatalmas élmény volt a Vidi - Győr bajnoki, valamint az is, hogy a meccs után Roland nekünk adta a mezét, és személyesen beszélgethettünk vele a régi emlékekről" - nyilatkozta honlapunknak Pierre.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek