SÓSTÓ LÁTOGATÓKÖZPONT

Interaktív környezetvédelmi programon vettek részt játékosaink

Pető Milán és Kovács Patrik csatlakozott a székesfehérvári általános iskolásokhoz a Sóstó Látogatóközpontban.

Szerda délután interaktív környezetvédelmi programon vettek részt az örökös ökoiskola címet viselő székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. osztályos diákjai a Sóstó Látogatóközpontban első csapatunk két fiatal játékosának, Pető Milánnak és Kovács Patriknak a részvételével.

Az egyórás foglalkozás keretében a Látogatóközpont munkatársai gyakorlati feladatok segítségével mutatták be a szelektív hulladékgyűjtés és a hulladékkezelés helyes menetét, szó esett az újrahasznosításról, az energiatakarékosságról, a Sóstó élővilágáról és a természetvédelmi terület rehabilitációjáról.

A feladatokba játékosaink is aktívan bekapcsolódtak, a foglalkozás végén pedig a közös csoportkép elkészítése mellett dedikált vidis órarendet vihetett haza minden gyermek.

A Sóstó Látogatóközpont márciusban is várja a csoportokat, hogy egy játékos foglalkozás keretében megismerhessék a víz világnapja alkalmából a Sóstó megújulásának történetét, a foglalkozásokat elsősorban óvodáskorú, alsó és felső tagozatos gyermekeknek ajánljuk.

A húsvéti hosszúhétvégén számos program és meghosszabbított nyitvatartás, kültéri szabad játéklehetőség várja a családokat, természetkedvelőket és focirajongókat egyaránt. Reflektorfényes stadiontúra, különleges húsvéti tematikus túra és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozással egybekötött húsvéti tojáskeresés is színesíti az ünnepi programkínálatot.

+12 kép megtekintése

Programok:

Március 29. – Reflektorfényes stadiontúra múzeumi tárlatvezetéssel (18:00 – 19:30)
Március 30. – Garantált ökotúra - Állati hiedelmek a húsvét jegyében (10:15 – 12:15)
Március 31. – Húsvéti kosárkészítés és tojáskeresés a Sóstó Természetvédelmi Területen (10:30 – 12:00)

A programokon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Részvételi díjról információ és regisztráció: sostoszekesfehervar.hu/aktualis Jelentkezni a sosto@szekesfehervar.hu e-mail címen lehet.

A Sóstó Látogatóközpont nyitvatartása az ünnepi hosszúhétvégén:

március. 29. (péntek): 10:00-18:00
március 30. (szombat): 10:00-16:00
március 31. (vasárnap): 10:00-16:00
április 1. (hétfő): 10:00-16:00

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek