SZURKOLÓI LEVELEK

Világszerte népszerű a Vidi az aláírásgyűjtők körében

Portugáliától az USA-ig, Luxemburgtól Kínáig vadásznak játékosaink autogramjaira a szurkolók.

Kínában korábbi csatárunk, Nikolics Nemanja aláírása a sláger. A távol-keleti gyűjtők lelkesedését jól mutatja, hogy többen is Google-fordító segítségével, magyar nyelven küldték el üzenetüket, amiből számos vicces mondat kerekedett. Gólrekorder legendánk szignója korábbi állomáshelyein is nagy népszerűségnek örvend, Lengyelországból és az Amerikai Egyesült Államokból is érkezett már levél klubunk postaládájába.

Az aláírásgyűjtés manapság már nemcsak hobbi, hanem sokmilliós üzletág. A sztárjátékosok által dedikált hitelesített autogramok és emléktárgyak piaca hatalmas, egy-egy ritka ereklye vagy aláírás komoly pénzekért cserél gazdát. Aláírások tekintetében meglepetésre nem az előző évtizedet uraló Lionel Messi-Cristiano Ronaldo kettős a legnépszerűbb. A gyűjtők legkeresettebb célpontjai a már elhunyt XX. századi legendák, George Best, Maradona és Pelé autogramjai.

A 2021-es Eb-n a franciáknak szenzációs gólt lövő Fiola Attila szintén keresett célpont, Luxemburgból, Ausztriából és Szlovákiából is kértek már aláírást csapatkapitányunktól.

Közép-Európában továbbra is az 1984/85-ös UEFA Kupa-döntős csapatunk a legnépszerűbb, Lengyelországból, Szlovákiából és a délszláv államokból rendre érkeznek megkeresések, a legtöbben Disztl Péter és Szabó József aláírására vadásznak.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek