Vendég lesz a Vidi a Sóstói Stadionban

A 90-es években már volt arra példa, hogy vendégként léptünk pályára a Sóstói Stadionban, sőt a tavalyi Szuperkupa-döntőben sem mi voltunk a pályaválasztók.

Sokak számára biztos furcsa lesz, hogy nem a Videoton FC rendezi a mérkőzést, sőt a pályaválasztók sem mi leszünk. Azonban ilyenre már korábban is volt példa.

A 90-es évek második felében az agárdi Gázszer FC is a Sóstói Stadionban játszotta a hazai bajnoki mérkőzéseit, így fordulhatott elő, hogy az eredményjelzőn nem a Vidi neve szerepelt elől. De nem kell ilyen sokat visszamenni az időben ahhoz, hogy találjunk még egy olyan mérkőzést, melyet a Sóstói Stadionban rendeztek meg, és csapatunk volt hivatalosan a vendégcsapat.

2012. július 11-én rendezték meg Székesfehérváron a Szuperkupa-döntőt, melyen a DVSC volt a pályaválasztó. Bizonyára drukkereink emlékezetében még élénken él a mérkőzés, hiszen remek játékot, és végül Vidi-győzelmet láthattunk. Az 1-1-es rendes játékidőt követően azonnal következtek a büntetőrúgások, melyet 5-3-ra megnyertünk, így végül "itthon" tartottuk a Szuperkupát!

További érdekesség, hogy a Ferencváros már játszott kupadöntőt a Sóstói Stadionban pályaválasztóként. 2005. május 11-én a Magyar Kupa döntőjét Székesfehérváron rendezték meg. Egy máig emlékezetes, négy piros lappal tarkított mérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett a Ferencváros a Pintér Attila vezette Soprontól.

Bár szerdán a Ferencváros lesz a "hazai" csapat, a két együttesnek sikerült megegyeznie abban, hogy a Vidi használhatja a saját öltözőjét, és a jól megszokott kispadról sem kell játékosainknak és vezetőinknek lemondaniuk.

Szurkolói szempontból viszont lesz néhány változás a szektorok elosztásában. Az alábbi grafikán a zöld színnel jelölt szektorokban foglalhatnak helyet a ferencvárosi drukkerek, a piros színű szektorok a fehérváriaké, míg a kékkel jelölt helyekkel az MLSZ rendelkezik. Az "F" szektor üresen marad, az lesz az úgynevezett ütközőszektor.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek