Villáminterjú: Kubatov Gábor és Garancsi István

A szerdai Ligakupa-döntő kapcsán készítettünk rövid interjút az FTC elnökével, Kubatov Gáborral, valamint klubunk tulajdonosával, Garancsi Istvánnal.

- Milyen mérkőzésre számít a Ferencvárosi TC - Videoton FC Ligakupa-döntőn?

Kubatov Gábor: "Magyarország legjobb mérkőzésére számítok. A bajnokságban a két legszebb focit játszó együttes jutott a Ligakupa döntőjébe. Hogy milyen eredményre számítok? Egy fradista mindig csakis az első hellyel elégedett, az ezüstérem nem ér semmit sem."

Garancsi István: "Természetesen győzelmet várok. Két jó formában lévő csapat találkozik a Ligakupa-döntőben, ráadásul mindkét csapat taktikája a támadófocira épül, így biztos, hogy közönségszórakoztató meccs lesz. Remélem, hogy mindkét csapatot sok néző fogja buzdítani a Sóstói Stadionban. Negyedik alkalommal jutottunk a Ligakupa döntőjébe, és nagyon bízom benne, hogy ma estétől már négyszeres Ligakupa-győztesnek mondhatjuk el magunkat."

- Úgy hallottam, hogy egy nem hétköznapi jótékonysági akcióra is készül a két csapat a mai napon.

Kubatov Gábor: "Örömmel csatlakoztunk a Videoton FC kezdeményezéséhez, hiszen ez a bizonyos közügy, valóban mára már országos üggyé nőtte ki magát."

Garancsi István: "Így van, és mindenek előtt nagyon köszönjük a Ferencváros hozzáállását. Meglepetésre készülünk, komoly mozgalmat mutatunk be a találkozó előtt, melyhez mindkét csapat játékosai és vezetői is csatlakoztak. Emellett egy jótékonysági akcióra is készülünk, melyhez szintén csatlakozott a Fradi, a Nike, az MLSZ, a Sport TV és a Nemzeti Sport is, de erről többet most nem árulnék el, legyen ez a mai nap meglepetése."

- Vasárnap bajnoki mérkőzésen is farkasszemet néz egymással a két csapat. Mit vár a Fradi - Vidi rangadótól?

Kubatov Gábor: "Nagyon nehéz kétszer ugyanazt a csapatot legyőzni, főleg ilyen rövid időn belül. Mi ebben a szezonban a Pápával játszottunk három mérkőzést, az is nagyon nehéz sorozat volt. Nyerni akarunk ugyanúgy, ahogy nyilván a Videoton FC is nyerni akar, hiszen akár a nemzetközi indulás jogáról is dönthet ez a meccs. Nagyon remélem, hogy mindkét csapatot sok szurkoló fogja a Puskás Ferenc Stadionban biztatni, hiszen a szurkolók tehetik igazi ünneppé a rangadót."

Garancsi István: "A vasárnapi bajnoki már egy teljesen más mérkőzés lesz. Az Európa ligás helyezésekért futó harc talán legfontosabb állomása lesz az a rangadó. Külön pikantéria, hogy néhány nap leforgása alatt kétszer mérkőzik meg egymással a két csapat. Bízom benne, hogy ismét rengeteg szurkoló kíséri el a csapatunkat a fővárosba. A Honvéd elleni meccsre nagyon sokan utaztak azzal a különvonattal, amit klubunk indított, ezért ezúttal is bízunk abban, hogy megtelik a különvonat!"

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fradi.hu / vidi.hu

További hírek