A Ferencváros nyerte a Ligakupát

A zöld-fehérek történetük során első alkalommal hódították el a trófeát. 

Napsütéses időben, 6200 néző előtt kezdődött el az idei Ligakupa-döntő, a Sóstói Stadionban. Érdekesség, hogy bár hazai környezetben játszottunk, mégis idegenben léptünk pályára, hiszen a Ferencváros volt a pályaválasztó. Egy nem mindennapi sport-összefogásnak lehettünk tanúi a Ligakupa-döntő előtt, amelynek résztvevői nem csak egy közügyet támogatnak, hanem a rászorulókat is segíteni fogják. Egy speciálisan erre az alkalomra készített exkluzív melegítőfelsőben vonultak pályára az FTC és a Videoton FC játékosai a székesfehérvári Ligakupa-döntőn. A Nike által felajánlott ruhadarabokból 5-5 darabot a játékosok dedikálni fognak, és ezeket a klubok jótékony célra ajánlják majd fel. A pontos részleteket a Nemzeti Sport csütörtöki száma közli majd. Az összefogás ötletgazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség szeretne köszönetet mondani az FTC-nek, a Videoton FC-nek, az MLSZ-nek, a Nike-nak, a SportTV-nek illetve a Nemzeti Sportnak és mindenkinek, aki segített megvalósítani ezt a kezdeményezést.

Az első 20 perc eseménytelenül telt el, csupán egy kapura tartó lövést jegyezhettünk fel, a 14. percben Kovács 17 méterről leadott lövését kellett Jovának védenie. A 21. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Józsi szögletét fejelte Cukic a kapuba (1-0). (Itt meg kell jegyeznünk, hogy a gólt szabálytalanság előzte meg, ugyanis Böde szabálytalankodott Vinícius-szal.) Szinte a középkezdés után sikerült egyenlítenünk, Álvarez ívelt egy szabadrúgást a félpályáról kapu elé, a labdát szépen vette át Mitrovics, és bár az első lövése még elakadt egy ferencvárosi védőben, az ismétlésnél már nem hibázott (1-1). Sajnos nem kellett sokat várni az újabb gólra, a 26. percben ismét a Ferencvárosnál volt az előny: Somalia vitte le a labdát az alapvonalig, ahonnan vissza passzolt Jennernek, ő pedig közelről a kapuba fejelt (2-1). Öt perccel a félidő vége előtt egy gyors akció végén Aborah talált Bozsovics kapujába (3-1).

Fordulás után mindent egy lapra feltéve támadtunk A 47. percben Brachi 25 méterről tekert centikkel Jova kapuja mellé. A 67. percben Kovács is nagyon közel járt a szépítéshez, távoli bombája azonban ha csak milliméterekkel is, de elsuhant a Ferencváros kapuja mellett. A 71. percben tovább növelte előnyét a zöld-fehér együttes, Aborah közelről kotorta a kapunkba a labdát (4-1). A végeredményt Somalia a 77. percben állította be, amikor is közelről fejelt az üres kapuba (5-1).

Története során első alkalommal nyerte meg a Ferencváros a Ligakupát. Vasárnap a bajnokságban javíthatunk az FTC ideiglenes otthonában, a Puskás Ferenc Stadionban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Kupeczik Krisztián

További hírek