Van mire emlékeznünk az eddigi sorozatokból

Az eddigi öt Ligakupából hármat megnyertünk, ezeket elevenítjük fel múltidéző cikkünkben.

A múlt szezonban az MTK-val, a Honvéddal és a Gyirmóttal kerültünk egy csoportba, és három győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel csoportgyőztesként léptünk a negyeddöntőbe, ahol a Diósgyőrt kettős győzelemmel búcsúztattuk. Hasonlóan kiváló volt a folytatás is, hiszen az elődöntőben a Pápát idegenben 3-0-ra, otthon 1-0-ra vertük, így döntőt játszhattunk a Kecskeméttel. A Széktói Stadionban Sándor, Gyurcsó és Nikolics góljaival simán nyertünk, öt év alatt harmadszor elhódítva a kupát.

Korábban 2008-ban és 2009-ben nyertük meg a sorozatot. A 2007-2008-as verseny alkalmával tavaszi és őszi "bajnokságot" is rendeztek, és a két győztes egy úgynevezett nagydöntőben találkozott. Az őszi csoportmeccsek után három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel az Újpest, a Honvéd és a Paks előtt végeztünk az élen. A negyeddöntőben a Győrt 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal ejtettük ki, az elődöntőben pedig a Zalaegerszeget múltuk felül két meccsen 4-3 arányban. A "kisdöntőt" a Diósgyőrrel vívtuk, és egy hazai 3-0-s siker valamint egy miskolci 2-1-es vereséggel bejutottunk a "nagydöntőbe", ahol a Debrecen várt ránk, miután ők nyerték a tavaszi részt. Fontos megemlíteni, hogy attól függetlenül, hogy már döntősök voltunk, tavasszal is elindultunk, végül negyedikek lettünk a csoportban. A Loki ellen kettős győzelemmel (otthon 1-0, idegenben 2-0) hódítottuk el az első alkalommal kiírt Ligakupát.

A 2008-2009-es szezonban öt másik együttessel kellett megküzdenünk már a csoportmérkőzések során is. Az eredményeket vizsgálva azt mondhatjuk, nem jelentett különösebb problémát, hiszen tíz meccsen hétszer nyertünk és három döntetlent játszottunk, így biztosan végeztünk az élen a Honvéd, a Ferencváros, a Kecskemét, a REAC és a Baktalórántháza előtt. A negyeddöntőben kialakult az egy évvel korábbi döntő párosítása, tehát a Diósgyőrrel kerültünk össze, és egy 0-0-s első mérkőzés után a másodikon 1-0 arányban nyertünk. Az elődöntőben az ETO következett, a győrieket 3-1-es összesítéssel (2-0 és 1-1) búcsúztattuk, majd az akkor már csak egy körös döntőben a Péccsel találkoztunk Siófokon. Sima, 3-1-es győzelmünk azt jelentette, hogy kettőből kétszer végeztünk a sorozat élén.

A következő két esztendőben elsősorban a bajnokságra koncentráltunk, nem is hiába, hiszen 2010-ben ezüstérmet, 2011-ben pedig aranyat ünnepelhettünk, tavaly viszont, ahogy azt már kielemeztük fentebb, újra miénk lett a trófea. A szerda esti Kaposvár elleni mérkőzéssel pedig kezdetét veszi a 2012-2013-as sorozat, reméljük minél több sikerrel.

Nézze meg legutóbbi sikerünk videóját!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek