VIDI - FRADI

Sóstón vívjuk a Ligakupa-döntőt a Fradi ellen

Április 24-én hazai környezetben nyerhetjük meg negyedik alkalommal a trófeát.

Hétfő délután a Magyar Labdarúgó Szövetség sorsolásán eldőlt, a hatodik alkalommal kiírt Ligakupa fináléjának Székesfehérvár ad otthont, a pályaválasztó viszont a Ferencváros lesz, tehát hivatalosan Ferencváros - Videoton FC mérkőzést rendeznek a Sóstói Stadionban. A találkozó előtt a női Magyar Kupa-döntőre is a centerpályán kerül sor. Az összecsapás rendezője a Magyar Labdarúgó Szövetség, a hivatalos kezdési időpont még nem ismeretes. 

Visszanéző

A Ligakupa történetében eddig öt döntőt rendeztek, amelyekből kettő + egy zajlott semleges helyszínen, kettő pedig a résztvevő csapatok stadionjában.

A 2007-2008-a szezonban, vagyis az első Ligakupa nagy döntőjében (abban a kiírásban még rendeztek külön döntőt az őszi és a tavaszi sorozat végén is, a két győztes találkozott az igazi döntőben) a Debrecennel találkoztunk, az első meccsen a Sóstói Stadionban Jusuf Dajic góljával 1-0-ra, a visszavágón Sifter és Sitku találatával 2-0-ra nyertünk.

A következő évben már csak egy mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa, amit a Pécs ellen vívtunk Siófokon. 2-0-ás félidő után végül 3-1-re győztünk, góljainkat Vujovic (2) és Silva szerezték.

A 2009-2010-es és a 2010-2011-es döntőt is a Debrecen és a Paks játszotta, különbség azonban volt a lebonyolításban. Az előbbit semleges pályán, Kecskeméten játszották és 2-1-es Loki-győzelemmel ért véget, utóbbit újra oda-visszavágós rendszerben és összesítésben 4-2-es paksi sikerrel zárult.

A tavalyi szezonban már a döntő párosítása előtt kiderült, hogy újra Kecskemét ad otthont a sorozat utolsó összecsapásának, így hazai környezetben léphetett pályára ellenünk a lila-fehér gárda. Nem igazán zavarta meg csapatunkat a Széktói Stadion közönsége, sima 3-0 lett a vége ide, Sándor, Gyurcsó és Nikolics voltak a gólszerzők.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek