KAPOSVÁR - VIDEOTON FC 1-1

Edzőink szerint fantasztikusan teljesítettek a fiatalok

Fiatal csapatunk cseppet sem játszott alárendelt szerepet a Rákóczi otthonában.

: Két fiatal játékosokból álló csapat mérkőzött meg, a mi csapatunkban is volt néhány olyan játékos is, aki az első keret tagja, de ott kevesebb lehetőséget kapnak. A mérkőzés célja az volt, hogy ezek a játékosok tétmérkőzésen megmutathassák magukat a vezetőedzőnek és a nézőknek. Gyorsan megszereztük a vezetést, viszont érthetetlen, hogy utána miért nem próbáltunk meg újabb gólokat szerezni. Egy olyan szituációból egyenlített az ellenfél, amilyenből Pápán is gólt kaptunk, vagyis a védők állva nézték, hogy a labdát vezető játékos kapura lő. Több helyzetünk volt a mérkőzésen, de úgy éreztem, hogy még ennél is többet kialakíthattunk volna.

: Nagyon nagy lehetőség és megtiszteltetés volt a játékosok és az én számomra is, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget. Jó volt kipróbálni magunkat ezen a szinten is. Tekintve, hogy nagyon kevés időnk volt felkészülni a mérkőzésre, úgy vélem, elégedettek lehetünk, cseppet sem játszottunk alárendelt szerepet a Kaposvár ellen. Jól védekeztünk, gólt is szereztünk és további helyzeteket is sikerült kidolgoznunk. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy 16 éves játékos is pályára lépett a csapatban, akkor hatványozottan igaz, hogy elégedettek lehetünk az eredménnyel és a játékkal egyaránt.

: Ahogy azt a meccs előtt is elmondtam, az első csapat sorozatterhelése, pontosabban az ezt követő regenerálódás érdekében döntöttünk úgy, hogy ma a fiatalok kapnak lehetőséget. Fantasztikus eredményt ért el ez a csapat, mely 16-17-18 évesekből állt, mellettük pedig az első csapat keretéből pár játékos is lehetőséghez jutott, akik kitűnően segítették a fiatalokat a mérkőzés minden pillanatában. Utóbbiak bebizonyították, hogy az idősebb, nagyobb termetű játékosokkal szembeni hátrányukat a pályán kitűnően el tudják tüntetni. Ahogy korábban elmondtam, mindig mindenkinek készen kell állnia a feladatra, ők pedig ma megmutatták, hogy a jövőben is bármikor számíthatunk rájuk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu