Ünnepi menü: "rangadók hete" a Rangadók tavaszán

Négy nap alatt megmérkőzünk a bajnokság második helyezettjével és a listavezetővel is.

Szerda 18 óra, Győri ETO - Videoton FC
A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén magabiztos 5-1-es győzelmet szereztünk, vagyis négy gólos előnnyel utazhatunk a szerdai visszavágóra. Mielőtt azonban bárki azt gondolná, hogy a továbbjutás már biztosan eldőlt, ne felejtsük el, hogy a Bajnokok Ligájában néhány hete a Milan hazai pályán 4-0-ra ütötte ki az Arsenalt, a visszavágón azonban az angolok az első félidőben ledolgoztak a hátrányukból 3 gólt, és bizony csak nagyon kevésen múlt, hogy nem sikerült a bravúr! Ráadásul az ETO kispadjára győzelemmel tért vissza Pintér Attila, a zöld-fehérek hazai pályán nyertek 4-1-re a Siófok ellen. Nehéz visszavágó vár csapatunkra, persze álszerények lennénk, ha azt mondanánk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra, de szükség lesz a maximális koncentrációra és szurkolóink lelkes támogatására is.

Szombat
15 óra, Tatabánya - Videoton-Puskás Akadémia

Nagy meglepetésre az előző fordulóban a Tatabánya csak 1-1-es döntetlent játszott a kieső helyen lévő Budaörs otthonában, míg mi 9 emberrel szereztünk pontot a Paks II ellen.
Hartyáni Gábor vezetőedzőnek fel van adva a lecke, ugyanis a védelem tengelyéből két meghatározó játékosára - Farkasra és Margiticsra - sem számíthat eltiltás miatt. A srácok azonban képesek lehetnek az újabb bravúrra, ha olyan fegyelmezetten játszanak, mint tették azt nem olyan régen az MTK otthonában.

Vasárnap
16 óra, Videoton FC -
DVSC
A Rangadók Tavaszának legnagyobb rangadója, a Szuperrangadó következik. A bajnokságban még veretlen DVSC látogat Székesfehérvárra. Bizonyára minden szurkolónk tisztában van ennek a mérkőzésnek a fontosságával. Mindenkire szükség lesz a lelátón a győzelem megszerzéséhez!

Péntek
18:00, Újpest - Kaposvár

Egyre nehezebb helyzetben van az Újpest, csupán 1 pont választja el őket a kieső helytől. A Kaposvár az egyik közvetlen riválisa a fővárosi csapatnak, így mindenképp győzniük kell Vasziljevicséknek, ha el akarnak kerülni a veszélyes zónából. Ehhez persze Sisa Tibor tanítványainak is lesz egy-két szavuk.

Szombat
15 óra, Vasas - Győri ETO

Az utolsó 6 bajnoki forduló eredményeit figyelembe véve a Vasas az utolsó helyen áll. A fővárosi piros-kékek kétszer játszottak döntetlent, négy alkalommal pedig vesztesen hagyták el a pályát. Nem meglepő tehát, hogy jelenleg a kieső helyen - vagy annak a közvetlen közelében - várják a 20. fordulót.
Az az érdekes helyzet állt elő ugyanis, hogy a Siófok ugyanazokkal a mutatókkal rendelkezik, mint az angyalföldi csapat. 3 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 17 lőtt- és 29 kapott gól. Hogy a helyzetet tovább bonyolítsuk, egymás ellen ősszel 0-0-t játszott a két csapat, vagyis ha most lenne vége a bajnokságnak, akkor csak a Fair Play helyezés alapján dőlne el, melyik együttes esne ki az NB I-ből. 
Ahhoz, hogy innen elmozduljanak, le kellene győzniük az ETO-t, ezzel pedig nem csak saját maguknak, de nekünk is nagy szívességet tennének Dajicsék, hiszen ebben az esetben pontszámban akár utol is érhetnénk a győrieket, amennyiben nekünk sikerül legyőzni a DVSC-t.


20. forduló

2012. március 16. péntek
18:00 Újpest - Kaposvár (TV: SportM)

2012. március 17. szombat
15:00 Vasas - Győri ETO (Sport1)
16:00 Kecskemét - Pécs
16:00 Siófok - Paks
17:00 Pápa - DVTK
17:30 ZTE - Haladás (Sport1)

2012. március 18. vasárnap
16:00 Videoton FC - DVSC (TV: M1)
18:00 FTC - Bp. Honvéd (TV: Sport2)

16 óra, Kecskemét - Pécs
Lencséék nagyon közel jártak a bravúrhoz az előző fordulóban. A DVSC csak a 92. percben szerzett góllal verte meg a Kecskemétet - igaz ezért a győzelemért is ugyanúgy 3 pont járt, mintha 5 góllal küldték volna haza az alföldi együttest. A Pécs hazai pályán kapott ki a Ferencvárostól, így tulajdonképpen két csalódott csapat méri össze az erejét.

16 óra, Siófok - Paks
A képlet ugyanaz, mint a Vasas esetében, vagyis csak győzelemben gondolkodhatnak a siófokiak.

17 óra, Pápa - DVTK
Amennyiben a diósgyőriek továbbra is dédelgetik a nemzetközi kupában való indulásról szóló álmaikat, el kell kezdeniük a pontokat gyűjtögetni, az utolsó 4 fordulóban ugyanis 1 döntetlen mellett háromszor kikaptak. A Pápa viszont legutóbbi hazai meccsén a jó erőkből álló Paksot győzte le, vagyis nehéz feladat vár Benczés Miklós csapatára.

17.30, ZTE - Haladás
Volt idő, amikor a két szebb napokat látott nyugat-magyarországi csapat találkozójára teljesen megtelt a stadion. Ez most aligha lesz így, pedig a bajnokságban még nyeretlen zalaegerszegieknek gyakorlatilag az utolsó utáni esélyük lehetne egy esetleges győzelem a Haladás ellen.

Vasárnap
18 óra, Ferencváros - Bp. Honvéd
A pillanatnyi formát tekintve - az elmúlt 6 bajnoki fordulót figyelembe véve - a harmadik Honvéd látogat a negyedik FTC otthonába. Az előző fordulóban mindkét együttes 2-0-ra nyert. A Honvéd otthon a ZTE ellen, a Ferencváros pedig a Pécs otthonából hozta el a 3 pontot.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek