Újabb bravúros győzelem, ezúttal Budaörsön

Csapatunk a 86. percben szerzett góllal nyert, és már hetedik a táblázaton. Máté és Jeff Silva voltak eredményesek.

Budaörs - Videoton-Puskás Akadémia 1-2 (0-1)
Budaörs, 200 néző
Játékvezető: Karakó Ferenc Asszisztensek: ifj. Varga Gábor, dr. Kulcsár Judit
Budaörs: Mester - Márton, Lászka (Papp 46'), Horváth, Tüske, Lattenstein, Hegedűs, Kollega (Szűcs 89'), Mihályi, Szvoboda, Sánta (Szentgyörgyi 82')
Videoton-Puskás Akadémia: Pajovics - Margitics, Vaskó, Vaszicsku, Farkas N. - Macsicza, Soós (Baracskai 89'), Uros N., Molnár (Balog Gergő 46' - Jankovics 68'), Jeff Silva - Máté
Gólszerző: Tüske (67'), illetve Máté (39'), Jeff Silva (86')

Sárga lap: Márton Dávid (81'), illetve Vaskó Tamás (42'), Jankovics (72'), Vaszicsku (77')

Piros lap: Horváth László (87'), illetve Farkas Norbert (66')

Nagy melegben kezdődött a mérkőzés, az első helyzet a 15. percben adódott csapatunk előtt, Vaskó tértölelő átadásával Farkas Norbert szép cselek után betört a 16-oson belülre, ám a védők menteni tudtak. A 37. percben Vaszicsku bal oldalról dobta be a labdát, aminek a hazai kapus alászaladt, megpattant a labda, majd egy védő tisztázott, többek szerint úgy, hogy a játékszer már túljutott a gólvonalon. A 38. percben viszont már nem volt vita, Margitics ment el a jobb oldalon, beadását Máté fejelte a jobb alsó sarokba. Ez volt támadónk 15. gólja a bajnokságban (0-1).

A 45. percben Vaskó indította a bal oldalon Jeff Silvát, akinek beívelést Molnár előrevetődve próbálta kapura fejelni, de a labda elsuhant előtte.

A második félidő 3. percében Kollega ment el a jobb szélen, befelé cselezett, de védőink között elhalt az akció. Az 58. percben Jeff Silva bal oldali beadását Máté tette vissza Soós elé, aki 20 méterről épphogy fölé lőtt. A 64. percben Kollega egy ki szöglet után a jobb oldalról adott be, Papp Gábor jobb alsó sarok felé tartó lövését viszont Pajovics védte. A 66. percben Farkas Norbert a budaörsi 16-os előtt utána rúgott ellenfelének, amiért kiállította a játékvezető, és a következő percben kiegyenlítettek a hazaiak. Egy bal oldali beadást Tüske félfordulattal lőtt a kapuba 12 méterről (1-1).

A félidőben becserélt Balog Gergő bokája megrándult, ezért alig több mint 20 perc játék után el kellett hagynia a pályát, helyére Jankovics szállt be a 68. percben.

A 86. percben aztán újra megszereztük a vezetést, Máté három védő gyűrűjében is Soóshoz tudott passzolni, ő egyből tovább passzolt Uros Nikolicsnak, akinek 20 méteres lövése a lécről Jeff Silva elé pattant, ő pedig 6 méterről a bal alsóba lőtt (1-2).

Az utolsó pillanatokban is volt még egy helyzetünk, egészen pontosan a 89. percben, amikor Uros Nikolics labdájáról kevéssel késett le Máté.

Sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte NB II-es csapatunk, ezzel már hetedik a táblázaton. Jövő héten az egy hellyel előttünk álló Veszprémet fogadjuk Felcsúton.

Ketté kell választanunk a mérkőzést. Az első félidőben megszereztük a vezetést, és el is dönthettük volna a találkozót. Aztán a második félidőben átadtuk a kezdeményezést a Budaörsnek, és egy fegyelmezetlenség után nagyon hamar egyenlíteni tudtak. Elég nehéz helyzetbe kerültünk, de a végén egy kipattanó labdát értékesíteni tudtunk. Ez alapján bravúros a győzelmünk, de még egyszer mondom, az első 45 percben eldönthettük volna a meccset.

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek