VIDI-DVTK

Remek győzelem a DVTK ellen!

Kodro duplázott, Christensen és Kastrati is betalált, Tóth Balázs mindent védett, 4-0-ra megvertük a miskolciakat. 

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában csapatunk szombaton 14:45-kor az újonc, de jól rajtoló DVTK együttesét fogadta Sóstón. A mérkőzés előtt a csapat egy molinón keresztül kívánt jobbulást kapitányunknak, Fiola Attilának, akin kívül Kalmár Zsolt, Hangya Szilveszter és Pető Milán is kihagyni kényszerült a találkozót. A kezdőcsapatba Bartosz Grzelak így a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Flores, Christensen, Katona, Schön - Kodro, Szabó L. tizenegynek szavazott bizalmat.

A 7. percben Schön került gyorsan helyzetbe, de éles szögből az oldalhálóba bombázta a labdát. A másik oldalon Tóthnak kellett kétszer is védenie a 15. és a 17 percben, először Stephen, majd Acolatse távoli lövésénél kellett védenie. A 26. percben Schön centerezésére jó ütemben érkezett középen Szabó Levente, de csatárunk az egyik vendég hátvéd szorításában nem találta el a labdát. Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Acoletse Vancas passza után 18-ról a hosszú alsót nézte ki magának, de Tóth szép vetődéssel erre a lövésre is leért. A 33. percben a DVTK-kapusa, Odyntsov is bemutatta, hogy miért vette át a kezdő pozíciót Sentic-től - az ukrán kapus Katona bombáját tornázta ki a kapuból.

A 42. percben viszont már a miskolci hálóőr sem tudott védeni, Christensen két diósgyőri között megtolta a labdát, majd 15-ről a bal alsóba lőtt (1-0)! A hosszabbítás első percében pedig megdupláztuk az előnyünket! Katona vállalkozott ismét távoli lövésre, Odyntsov középre ütötte a labdát, a kipattanót pedig Kodro nyolc méterről a hálóba passzolta (2-0)!

A második játékrészre három új játékossal futott ki a DVTK, Kuznyecov Szergej érthetően nem volt elégedett játékosai teljesítményével. Ennek ellenére az 52. percben Flores került lövőhelyzetbe, de távolról nem talált kaput. Az 59. percben a brazil Pernambuco nyert fejpárbajt a tizenhatoson belül, de Tóth Balázs ismét szépen hárított. Hét perccel később Bese lőtt 14 méterről kapura, Odynstov magabiztosan védett. A 70. percben megfogyatkoztak a vendégek, a szünetben csereként beálló Farkas kapta meg második jogos sárgáját, így 10 ember ellen folytattuk a találkozót.

Az utolsó tíz perc Tóth Balázs újabb nagy védésével kezdődött, a 82. percben azonban Katona passzával Kastrati teljesen zavartalanul bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd higgadtan a hosszúba gurította azt, megszerezve ezzel csapatunk harmadik gólját (3-0)! A gól után Katona Mátyást Rúben Pinto váltotta. A csere után Christensen ezúttal gólpasszt adott, mégpedig Kodrónak, aki éles szögből nem hibázott (4-0), már négy góllal vezettünk. A 86. percben Szatmári tartott rá csúnyán Flores lábára, második sárga lappal ő is kiállt. A mérkőzés végére Berki, Spandler és Karamoko is beállt, Kodro, Gergényi és Schön helyére, francia csatárunknak volt is egy lövése, de a végeredmény már nem változott, remek játékkal 4-0-ra nyertünk a DVTK ellen!

Következik november 4-én 18:00 órakor az Újpest FC elleni hazai mérkőzés. Hajrá, Vidi!

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek