MEZŐKÖVESD - VIDI

A végén jött a dráma!

Kenan Kodro a hosszabbításban magabiztosan értékesítette egy büntetőt, majd Christensen is betalált!

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában vasárnap délután Mezőkövesden lépett pályára csapatunk. Bartosz Grzelak egy helyen változtatott a Puskás Akadémia elleni győztes csapaton - Tobias Christensen az utolsó két edzésen nem tudott részt venni, a kispadon kezdte a találkozót -, így a kövesdi stadionban a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Pető, Flores, Katona, Schön - Szabó L., Kodro tizenegy futott a pályára. Pető Milán súlyos kézsérülése után először léphetett újra pályára az NB I-ben, november végén az FTC II ellen az NB III-ban viszont már játszott egy félidőt.

Az első félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, a 6. percben Cseri, két perc múltán Molnár próbálkozott, utóbbinál már Tóth Balázsnak is védenie kellett. A 22. percben a hazaiak legveszélyesebb játékosa, Drazic is szót kért, de hét méterről nem talált kaput, majd közel fél óra játékot követően Molnár tornáztatta meg 17-ről Tóthot, kapusunk szépen hárított. A 36. percben Csongvai egy távoli szabadrúgással nem lepte meg Piscitellit, a félidőt pedig egy újabb sikertelen Drazic kísérlet zárta.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, de az 50. percben a fiatal Pető Milánt Christensen váltotta. Tíz perccel később Karamoko is pályára lépett, ő Szabó Levente helyére érkezett, majd Cseri lövését védte Tóth. A 63. percben egy remek támadás végén Kodro elfektette a tizenhatoson belül a becsúszó Cserit, de nagy helyzetben a kapu fölé vágta a labdát. A kövesdiek is egy nagy helyzettel válaszoltak, Vajda centerezését Molnár vágta a felső lécre 8 méterről. A 70. percben ismét Tóth volt munkában, Babunski lövését tolta bravúrral szögletre.

A 77. percben Schön beadása a hosszú üresen érkező Besét találta meg, jobbhátvédünk egy átvétel után tüzelt, nem volt rossz az irányzék, de az egyik hátvédről szögletre pattant a labda. A 80. percben Katonát Rúben Pinto, az egy ártalmatlan szituációban a combhajlítójához kapó Karamokót Kastrati váltotta. Koszovói szélsőnk a 88. percben helyzetbe is került, éles szögből leadott lövése azonban megpattant és elment a kapu előtt. Kastrati aztán 90. percben remek cseleket mutatott be, Pintóhoz tálalt, akinek a lövését Pillár a könyökével ütötte ki szögletre. Vad II Istvánt a VAR kihívta megtekinteni az esetet, majd meg is kaptuk a jogos büntetőt. Az esetnél Kuttor Attila megkapta második sárga lapját, így a hazai vezetőedzőt kiállították, Kodro pedig magabiztosan begurította a labdát Piscitelli kapujába (0-1)! A pontot az i-re Christensen tette fel, miután Kastrati kapufája után hat méterről a gólvonal mögé juttatta a kipattanót (0-2)! Ezzel meg is szereztük a három pontot, csapatunk továbbra is dobogós, Kenan Kodro pedig 9 góllal vezeti a góllövő-listát!

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek