Jó mérkőzésen játszottunk döntetlent a Trabzonspor ellen

Csongvai és Kodro voltak eredményesek a török sztárcsapat elleni felkészülési mérkőzésen.

Szombaton délután Szlovéniában, Kranjban - a Szlovén Labdarúgó-szövetség központjában - lépett pályára csapatunk, ellenfelünk ezúttal a hétszeres török bajnokcsapat, a Trabzonspor volt. Bartosz Grzelak a Kovács D. - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke - Rúben Pinto, Christensen - Kastrati, Houri, Schön - Kodro tizenegyet küldte pályára, a kapitányi karszalagot pedig ezen a találkozón Csongvai viselte. 

Az első lehetőség a 2. percben előttünk adódott, Houri bal oldali szögletét követően Kodro lőtt egy csel után, de blokkoltak a védők. A labda visszakerült Hourihoz, aki ismét a kapu elé tekert balról, de nem érték el azt az érkező támadóink. A 8. percben Orsic szabadrúgását ütötte ki Kovács Dániel. Két perccel később megszerezte a vezetést a Trabzonspor: egy bal oldali szöglet után Benkovic fejelte a labdát Gomez elé, aki közelről a kapunk bal oldalába lőtt (1-0). 

A 18. percben Christensen jobb oldalról beívelt szabadrúgásáról kevéssel maradt le Spandler, a túloldalon pedig Visca adott be jobbról, az érkező Gomez fejese a kapu fölé szállt. A 37. percben sikerült egyenlítenünk, Csongvai volt rendkívül agilis az ellenfél 16-osa előtt, meg is zavarta a labdát birtokló török játékost, a játékszer Kodrohoz került, aki egyből visszapasszolta azt Csongvainak, védőnk pedig 20 méterről kilőtte a török kapu jobb sarkát (1-1). A játékrész utolsó momentuma Bakasetas 17 méteres kapáslövése volt, amely csak kevéssel suhant el a kapunk fölött.

A Vidi vezetőedzője a szünetben egy helyen változtatott, Christensen helyére Bambock állt be. Az 58. percben Csongvai szerezte meg a labdát a 16-osunkon belül, majd remekül ugratta ki a jobb szélen Kastratit, aki körülbelül 70 métert sprintelt a labdával mielőtt azt Hourinak passzolta volna, aki egyből tovább tette a bal szélen érkező Kodronak, ő perdig egy csel után 10 méterről a török kapuba lőtt (1-2). Mintaszerű kontra, nagyszerű gól.

A 75. percben Bambock szabálytalankodott kissé indokolatlanul 18 méterre a kapunktól. A szabadrúgást Enis Bardhi végezte el, az Újpest és a spanyol Levante egykori játékosa a kapunk bal oldalába tekert (2-2). Az utolsó negyedórában valamivel aktívabb volt a Trabzonspor, de újabb gól már nem született, csapatunk 2-2-es döntetlent játszott a hétszeres török bajnokcsapat ellen.

A Vidi jövő héten már ismét Sóstón készül és a tervek szerint két zárt kapus edzőmeccs is vár a mieinkre. Pénteken az NB II-es Gyirmót, szombaton a szintén NB II-es PMFC látogat a Sóstóra.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek