BASEL, GENK, SPORTING

Továbbra is gödörben a Sporting

A lisszaboniak csak ikszeltek a hétvégén, ahogy a Genk is, a Basel pedig kikapott az utolsó előttitől.

Belgium - Jupiler League 17. forduló

A Genk 1-1-s döntetlent játszott hazai pályán a Leuven ellen, úgy, hogy Plet 21. percben szerzett góljával egészen a meccs végéig vezettek, akkor azonban a vendégek tizenegyesből egyenlítettek. Európa Liga-ellenfelünk kezdőjén három helyen változtatott Mario Been vezetőedző a múlt csütörtöki fehérvári meccshez képest. Barda, Joseph-Monrose és Dani Fernández ki-, Limbambe, Koulibaly és Plet bekerültek a csapatba. Így a Van Hout - Limbombe, Koulibaly, Nadson, Tshimanga - Hyland, Buffel, Gorius, Ngcongca, Plet - Vossen összeállítású gárda próbálta otthon tartani a három pontot vasárnap. Csereként egyébként pályára lépett az ellenünk kezdő Joseph-Monrose és Dani Fernández is, plusz a Sóstói Stadionban csereként beálló Masika. Ezzel a döntetlennel 17 forduló után a Genk továbbra is negyedik a táblázaton, hátránya 8 pont a listavezető Anderlechthez képest.

Svájc - Super League 17. forduló

Az utolsó előtti Thun otthonában szenvedett 3-2 arányú vereséget a Basel, pedig a szünetben még vezetett. Bár az ötödik percben hátrányba került a Basel, Fabian Frei és Marco Streller góljaival a 38. percre megfordította a meccset, de a Thun a második félidő közepén egalizált, sőt a legvégén a győztes gólt is begyötörte. A Basel a Sommer - Dragovic, Steinhöfer, Schär, Park - F. Frei, Diaz, Cabral - Salah, Streller, Stocker tizeneggyel kezdett, csereként szóhoz jutott még A. Frei, Degen és Daogari. 17 forduló alatt 30 pontot gyűjtve 4. helyezett Murat Yakin csapata, de hátránya mindössze 4 pont az éllovas Grasshoppers-szel szemben.

Portugália - Liga ZON Sagres 10. forduló

A Sporting kétgólos hátrányból felállva, Xandao és Dier góljaival 2-2-s döntetlent játszott a Moreirense vendégeként. (A lisszaboniakhoz hasonlóan zöld-fehér színekkel bíró észak-portugáliai csapat ejtette ki egyébként pár hete a Sportingot a kupából.) A hétfő esti találkozón a Rui Patricio - Dier, Xandao, Rojo, Insua - Elias, Schaars - Carrillo, Pranjic, Capel - van Wolfswinkel kezdővel álltak fel a fővárosiak, Viola, Labyad és Rinaudo csereként léptek pályára. A Sporting 10 meccsen 11 pontot szerzett, amivel csak a 8. a bajnokságban, hátránya pedig óriási, 15 pont az éllovas Porto és Benfica pároshoz képest. Csapatunk december 6-án látogat a Sporting Lisszabonhoz az Európa Liga utolsó csoportmérkőzésén, amely összecsapás után két nappal városi derbi vár az Oroszlánokra a Benfica ellen.

(Videók forrása: youtube.com)

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek