SPORTING CP - VIDEOTON FC

Szurkolói infó a Lisszabonba utazóknak

Biztonsági tudnivalók és a Sporting stadionjának megközelítési módja.

Csapatunk csütörtökön játssza utolsó Európa Liga csoportmérkőzését Lisszabonban. Hatalmas a tét: amennyiben győzünk a Sporting ellen, míg a csoport másik találkozóját a Genk hazai pályán legyőzi a Baselt, akkor a belga együttes mellett mi is továbbjutunk a sorozat 32 legjobbja közé, és tavasszal már a kieséses szakaszban folytathatjuk. Bár Portugália nincs közel Magyarországhoz, a mérkőzés fontosságának megfelelően várhatóan szép számmal biztatják majd a helyszínen is a csapatot hazulról érkezett szurkolóink. Nekik szeretnénk némi segítséget nyújtani lisszaboni tartózkodásukhoz.

A Sporting otthona, az 50 ezer néző befogadására képes Jose Alvalade Stadion, ahol a vendégszurkolók szektora az A9-es lesz, ez a Tmn elnevezésű kapun át érhető el (Porta tmn).

A stadion megközelítése

A stadiont érintő lisszaboni metróvonalak

Metróval a Zöld vagy a Sárga vonalon érthető el a stadion, a Campo Grande megállónál kell leszállni. Busszal a Carris buszvállalat 1-es, 3-as, 7-es, 36-os, 47-es, 77-es, 101-es, 106-os és 108-as számú járatai visznek ki a stadionhoz.

Autóval a 2-es jelzésű körforgalomról - amely a stadion déli oldalán halad el - a Campo Grande elnevezésű kijáratnál kell letérni.

Nagyobb méretért kattintson a képre!

Biztonsági infók

Kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzés alatt tartsanak kellő távolságot a kerítésektől, semmilyen tárgyat ne dobjanak be a játéktérre, kerüljék a rasszista vagy provokatív megnyilvánulásokat, és ne használjanak pirotechnikát. Nem engedik be a meccsre azt, aki alkohol, drog, vagy más stimuláló szer hatása alatt áll. Személyenként legfeljebb egy darab zászló vihető be. Ennek rúdja csak üreges, könnyű műanyag lehet, és nem lehet másfél méternél hosszabb. A belépéskor a szervezők átvizsgálják a ruházatot és a csomagokat, annak érdekében, hogy kiszűrjenek minden olyan tárgyat, amely alkalmas lehet veszélyhelyzet okozására vagy veszélyezteti a nézők biztonságát.

Amennyiben az utazással kapcsolatos friss információkhoz jutunk, azonnal közzétesszük weboldalunkon és a Facebookon!

Szerző: Gyurina Zsolt

Fotó: vidi.hu