EURÓPA LIGA

Nehéz helyzetben a Sporting

A Basel és a Genk kemény meccsen győzött hazája bajnokságában, míg csütörtöki ellenfelünk, a Sporting pihent a hétvégén.

Belgium - Jupiler League 18. forduló

A genkiek vasárnap fordulatos mérkőzésen győzték le idegenben a Lokeren gárdáját. Leko góljával a hazaiak szereztek vezetést, ám erre Vossen, a genkiek csatára triplával felelt. Alig 10 perccel a vége előtt azonban már egyenlő volt az állás. Végül Joseph-Monrose talált be a hazaiak hálójába a 86. percben, erre már nem érkezett felelet, győztek a vendégek. A Genk az 5. helyen áll a belga bajnokságban, 17 meccsen 29 pontot gyűjtött, és 11 ponttal van lemaradva az első helyen álló, de egy meccsel többet játszó Anderlecht mögött.  Európa Liga-ellenfelünk a következő összeállításban gyűjtötte be a három pontot: Van Hout - Fernandez, Anele, Koulibaly, Tshimanga, Hyland, Hubert (Plet 79'), Gorius, Monrose, Buffel, Vossen. Mario Been vezetőedző egytől egyig lehetőséget adott sztárjainak, nem tartalékolt tehát a csütörtöki, Basel elleni meccsükre, amely a számunkra is oly nagy fontosságú. Ha ott nyer a Genk, és mi is nyerünk a Sporting otthonában, továbbjutunk a csoportból.

Svájc - Super League 18. forduló

Az utóbbi időben nagy formába lendült Basel 1-0-ra győzött a St. Gallen ellen a svájci bajnokság 18. fordulójában, a gólt Streller szerezte büntetőből a 67. percben. A St. Jakob-Parkban ismét 30 ezer néző foglalt helyet, akik nagy küzdelmet láttak, és megérdemelt hazai győzelmet. A Basel a Sommer - P. Degen, Schär, Dragovic, Steinhöfer, Cabral, D. Degen, F. Frei, Stocker, A. Frei, Streller tizeneggyel kezdett, csereként szóhoz jutott még Diaz és Salah. A Basel 33 pontot gyűjtött eddig, és kitartóan üldözi az élen álló, négy pont előnnyel vezető Grasshopperst.

Portugália - Liga ZON Sagres

A hétvégén szünetelt a portugál bajnokság. Ráfért a szünet a lisszaboniakra, hiszen nehéz heteken vannak túl. A bajnokságban minden idők egyik legrosszabb kezdését produkálták, jelenleg 10 forduló után 2 győzelemmel, 5 döntetlennel és 3 vereséggel állnak, 11 ponttal a 8. helyen. Az Európa Ligában már biztos, hogy kiesett a csapat, és biztos, hogy az utolsó, negyedik helyen zár. Nagy csalódás ez a zöld-fehéreknek, hiszen a tavasszal még a legjobb négy közé jutottak ugyanebben a sorozatban.

Az elmúlt hetekben a klub rázós időszakot élt meg. Még októberben megtörtént a régóta rebesgetett edzőváltás, Sa Pintót a belga Frank Vercauteren váltotta a sikertelen szereplés miatt, éppen azt követően, hogy 3-0-ra győztünk ellenük a Sóstói Stadionban. Az őszi lisszaboni hírekhez tartozik, hogy a klub felkerült az UEFA szégyenlistájára a pénzügyi fair play megsértése miatt. Az európai szövetség visszatartotta a lisszaboniak kupaszereplésért járó pénzét, állítólag a klub óriási adósságot görget maga előtt. A legújabb hír pedig a Sporting háza tájáról, hogy a rossz szereplés miatt egyes szurkolói csoportok némasággal, illetve távolmaradással tüntetnek majd a következő mérkőzéseken, így vélhetően csütörtökön ellenünk is. Vasárnap a Sporting a városi rivális Benficával csap össze a bajnokságban.

(Videók forrása: youtube.com)

Szerző: Gyurina Zsolt

Fotó: vidi.hu

További hírek