Szőts Gergely vezeti a Gyirmót elleni mérkőzésünket

A 35 éves sípmester tavaly óta vezet rendszeresen bajnokikat az élvonalban.

Szőts Gergely 1981. december 18-án született, és gazdasági menedzserként dolgozik, amikor épp nem a sípot fújja a futballpályákon.

A játékvezetői vizsga megszerzését követően Budapesten alacsonyabb szintű bajnokságokban vezetve szerezte meg a szükséges tapasztalatokat, majd az NB III-as minősítés alatt lett országos utánpótlásbíró. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára került az országos utánpótláskeretbe, ahol sikeres munkájával jogosultságot szerzett, hogy 2008-tól országos játékvezető lehessen.

Elsőosztályú debütálására 2012.08.03-án került sor, a Pápa-Paks (0-0) mérkőzésen. 2013-ban a professzionális játékvezetői keret kialakításakor nem került bele a leszűkített, 12 fős keretbe, így újra másodosztályú kerettag lett, azonban alapvonali játékvezetőként rendszeresen közreműködött a legmagasabb osztályban is, illetve kerettagsága ellenére ebben az időszakban három elsőosztályú mérkőzésre játékvezetőként küldték. (Pécs-Nyíregyháza, FTC-Békéscsaba, Honvéd-Haladás)

2016 nyarán felkérést kapott a professzionális játékvezetői keretbe, azóta újra a legmagasabb osztályban fújja a sípot. Szőts eddig 18 NB I-es bajnokit vezetett, ezeken 60 sárga lapot és 4 piros lapot osztott ki.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek