EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Henning Berg: "Az egész csapat nagyon koncentráltan játszott"

Vezetőedzőnk az egész csapat nevében jobbulást kívánt a súlyos sérülést szenvedő Kovács Istvánnak - a Gyirmót részéről az eltiltott Urbányi István helyett Györök Tamás értékelt.

Henning Berg:

"A legfontosabb a győzelem volt ma számunkra, örülök, hogy ez sikerült. Érdekes a futball, a Vasas ellen nagyon sok jó dolgot mutattunk támadásban, mégsem nyertünk. Ma is rendben volt a játék, de nem voltunk olyan jók, mint a Vasas ellen, mégis a miénk lett a három pont. A Gyirmót jól védekezett, 5-3-2-vel kezdtek, ezt nehéz volt feltörni. Ettől függetlenül az első félidőben jól irányítottuk a meccset, voltak helyzeteink és kikényszerítettünk egy tizenegyest is, amelyet sikerült értékesíteni. A második félidő már kiegyenlítettebb volt, a Gyirmótnak előrébb kellett jönnie, és láthattuk, hogy egy jól passzoló csapatról van szó. A védekezésünk azonban rendben volt és az egész csapat nagyon koncentráltan játszott az utolsó percig, úgy gondolom, hogy azért a második játékrészben is nálunk volt az irányítás. Még néhány lehetőséget gólra válthattunk volna, de így is elégedett vagyok a három pont megszerzésével. Bár voltak változtatások a kezdőcsapatban, nagyjából ugyanazt játszottuk, amit szoktunk. A Gyirmóthoz hasonló felállással játszik a DVTK, a Honvéd és a Vasas is, így nem először kellett hasonló stílusú ellenféllel meccselni. A mai ellenfelünk azonban máshogy használja a labdát, amikor az náluk van, mint az előbb említettek, erre készülni kellett, de nem volt sok helyzete a hazaiaknak, szóval ezt nagyjából sikerült megoldanunk. Örülök, hogy a játékvezető megadta a jogos tizenegyest, eddig a szezon során ezt jellemzően továbbengedték. Vagy tíz büntetőt nem kaptunk meg, most viszont befújták és sikerült is értékesíteni azt. Azt még el kell mondanom, hogy a Gyirmót szerintem sokkal jobb csapat most, mint a téli szünet előtt, egészen biztos vagyok benne, hogy ha így játszottak volna a szezon eleje óta, most nem a tabella utolsó helyén állnának."

Vezetőedzőnk Géresi Krisztián játékáról és Kovács István sérüléséről is kapott kérdéseket a sajtótájékoztatón.

"Géresi Krisztián nagyon keményen dolgozott, de tud ennél jobban játszani. Persze ebben benne lehet az is, hogy az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kapott, nincs annyira meccsformában, mint a többiek. A hozzáállására viszont semmi panasz nem lehet, tudjuk, hogy minőségi játékos, aki sokat fejlődhet még a jövőben. Fontos volt számára, hogy végigjátssza a mai találkozót. Kovács István számára rendkívül balszerencsésen alakult a mai mérkőzés. Nehéz helyzetben van, hiszen jól játszott a csapat az elmúlt időszakban, ezért nem tudott bekerülni a kezdőbe, most viszont ott volt és jól is teljesített a sérüléséig. Az egész csapat vele van ebben a helyzetben, jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neki."

Kovács Istvánnak természetesen a hazaiak is jobbulást kívántak a sajtótájékoztató végén.

Györök Tamás:

"A bajnokesélyes Vidi látogatott hozzánk, azt kaptuk, amire számítottuk. Az első félidőben kivettük a vendégek támadójátékából azt a veszélyt, amely az eddigi találkozókon jellemezte a játékukat, a második játékrészben ki kellett jönnünk, több játékossal vettünk részt a támadásban, ez azt is eredményezte, hogy kicsit kinyíltunk. Ezt követően mindkét félnek több helyzete volt. Novák Csanádban talán ott is volt a gól, de az ő helyzete után már igazi adok-kapok alakult ki a meccs végére - főleg Suljiccsal voltak nehézségeink, miután beállt. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez, sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz, úgy gondolom, hogy a bajnokság legjobb csapata győzött le minket."

Szerző: Vidi.hu

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek