Henning Berg: “Jó formában van a csapat, már nagyon várjuk az esti meccset"

Vezetőedzőnk szerint a két legjobb együttes találkozik egymással a bajnoki döntőben.

“Folytatnunk kell azt a teljesítményt, amit az elmúlt időszakban mutattunk, hiszen úgy gondolom, hogy jó formában várjuk a Honvéd ellen meccset. Eredményesen és jól játszottunk az elmúlt pár mérkőzésen. A szezon utolsó találkozóján lehetőségünk van megnyerni a bajnokságot, de ehhez győznünk kell, még akkor is, ha jelenleg egy csapat sem szerzett nálunk több gólt és pontot, valamint egy csapat sem kapott kevesebb gólt, mint mi. Természetesen nem lehet más célunk, nyernünk kell, és akkor a miénk az aranyérem. Mindenkit foglalkoztat az, hogy ez egy döntő mérkőzés lesz, ez teljesen normális.

A legfontosabb az volt, hogy az elvégezendő edzésmunkára tudjunk koncentrálni, hiszen ettől függ majd, hogy a pályán merre dől el a bajnoki cím sorsa. Ahogy már mondtam, jó formában van a csapat, nagyon várjuk a ma esti meccset. Nem tudom, hogy a Honvéd változtat-e majd ahhoz képest, amilyen rendszerben ellenünk játszottak az eddigi két mérkőzésen, azt tudjuk, hogy képesek többféleképpen is játszani. Majd meglátjuk. Ha változtatnak, tudnunk kell ezt lereagálni, biztos vagyok benne, hogy elég rugalmas ehhez a mi csapatunk is” - nyilatkozta az bajnoki döntő előtt Henning Berg, aki szurkolóinknak is üzent.

“A szurkolóinkat csak arra kérem, hogy továbbra is úgy biztassák a csapatot, ahogyan eddig, hiszen fantasztikusak voltak az egész szezon során. Még néhány idegenbeli mérkőzésen is csak az ő hangjukat hallottuk a pályán és az oldalvonal mellett. Fontos a támogatásuk, biztos vagyok benne, hogy ők is és a játékosok is mindent beleadnak majd azért, hogy nagy sikert érjünk el Kispesten.”

A norvég szakember pályafutásában egyébként már volt arra példa, hogy az utolsó fordulóban lett bajnok - igaz, akkor a Blackburn Rovers játékosaként nem az akkori rivális Manchester United ellen léptek pályára.

“A Blackburn játékosaként volt részem izgalmas végjátékban, akkor a Liverpool volt az ellenfél, a Manchester United pedig a West Ham United ellen lépett pályára az utolsó fordulóban. Ezek mindig speciális meccsnapok minden résztvevő számára. De az annyiban más helyzet volt, hogy nem az első két helyezett játszott egymás ellen. Rádión hallottuk a másik mérkőzés eredményét, természetesen nagy volt az öröm, amikor sikerült megszerezni a bajnoki címet. De ez már nagyon régen volt.”

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek