TUDÓSÍTÁS

Nagyon fontos 3 pontot szereztünk a Gyirmót otthonában

A tabella első négy helyezett csapata közül hárman vereséget szenvedtek, győzelmünkkel ismét mi vagyunk a listavezetők. Kovács István kéztörést szenvedett.

Szerda este abban a tudatban léptünk pályára a sereghajtó Gyirmót otthonában, hogy győzelmünk esetén biztos, hogy ismét listavezetők leszünk, hiszen kedden 2-0-s vereséget szenvedett a Budapest Honvéd a DVTK vendégeként.

Henning Berg több helyen is változtatott a hétvégi, Vasas elleni kezdőcsapatunkon. Szolnoki és Lazovics eltiltás miatt nem lehettek ott a Gyirmót elleni keretben, Stopira pedig kisebb izomfáradtság miatt kapott pihenőt. Fiola, Géresi, Maric, Varga és Kovács viszont ott voltak a kezdő tizenegyben. A Gyirmótnál Simon András a bemelegítés során megsérült, így ő nem lépett pályára.

A 2. percben Nego került ziccerbe, azonban a Gyirmót kapusa, Nagy Sándor remek ütemben tisztázott. A találkozó 17. percében Juhász Roland tűnt el a 16-oson belül Simon Ádám szorításában igen gyanús körülmények között, de a játékvezető sípja néma maradt! A 34. percben Bojovic szabálytalankodott Negoval szemben a 16-oson belül, Szőts Gergely pedig ezúttal határozottan mutatott a büntető pontra. A labda mögé Scsepovics állt, és ahogy azt tőle megszokhattuk, nagyon magabiztosan értékesítette a 11-est (0-1).

A második félidő elején Maric került gólhelyzetbe, 17 méterről a jobb alsót vette célba, Nagy Sándor szépen védett! Egy perc elteltével Géresi szélről érkező beadására Scsepovics teljesen üresen érkezett a hosszú oldalon, azonban néhány méterről rosszul találta el a labdát.

A mérkőzés 51. percében Kováccsal szemben szabálytalankodtak, középpályásunk pedig nagyon szerencsétlenül érkezett a talajra, azonnal eltört a bal keze, mentőautóval kellett levinni a pályáról. Természetesen azonnal kórházba szállították, ahol még az esti órákban elkezdődött az operációja.

A 68. percben láthattuk a mérkőzés egyetlen hazai helyzetét: Novák lőtt Nego szorításában 10 méterről kapura, Kovácsik nagy bravúrral védett.

A 74. és a 75. percben is gólt szerezhetett volna Scsepovics, előbb éles szögből lőtt az üres kapu mellé, majd Géresi beadását követően néhány lépésről lőhetett kapura, de rosszul találta el a labdát, így Kiss a gólvonalról fel tudott szabadítani.

A 85. percben Hadzic tekert kapura 18 méterről egy szabadrúgást, Nagy a jobb alsó sarok felé tartó lövést bravúrral védte. A 92. percben Bori rántotta le utolsó emberként a gólhelyzetben kilépő Géresit, ezért pedig kiállította őt a játékvezető. A találkozó utolsó momentumaként ismét Hadzic végzett el egy veszélyes szabadrúgást, amit ezúttal is védeni tudott a gyirmóti kapus.

Csapatunk nagyon fontos 3 bajnoki pontot szerzett a masszívan védekező Gyirmót vendégeként, és mivel a Vasas, valamint a Ferencváros mellett a Bp. Honvéd is vereséget szenvedett ebben a fordulóban, így ismét mi vezetjük a bajnokságot. Szombaton a Mezőkövesdet látjuk vendégül Felcsúton.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek