Sorozatban harmadjára Eb-résztvevő a magyar válogatott!

Bulgáriai 2-2-es döntetlenjével matematikailag is bebiztosította kijutását válogatottunk a németországi Eb-re!

A magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek utolsó előtti fordulójában Bulgáriában lépett pályára, a találkozó helyszíne többszöri változtatás után Szófia volt.

A zárt kapus találkozón a mieink már a 10. percben vezettek Ádám Martin góljával, azonban a félidő derekán egyenlítettek a hazaiak. A 37. percben emberelőnybe kerültünk, majd úgy nézett ki, hogy gyorsan kilenc főre fogyatkoznak a bolgárok, de a videóbíró segítségével a játékvezető visszavonta a második kiállítást. Az 57. minutumban a magyar válogatottból Kerkez kapta meg második sárga lapját, így 10-10 fővel folytatták a csapatok.

A 79. percben büntetőből megfordították a meccset a bolgárok, a mieinknek pedig legalább egy pont kellett a biztos kijutáshoz. Kalmár Zsolt a 82. percben érkezett a pályára. Amikor már úgy nézett ki, hogy nem sikerül a pontszerzés, a hosszabbítás utolsó pillanataiban egy szabadrúgás után Petkov csúsztatott a saját kapujába, így 2-2-vel ért véget a mérkőzés!

A döntetlennel a magyar válogatott bebiztosította helyét a jövő évi, németországi kontinensviadalon, így 2016 és 2021 után sorozatban harmadszor szerepel majd Eb-n nemzeti csapatunk.

Jelenlegi keretünkből a selejtezősorozatban Fiola Attila kétszer kezdőként, egyszer csereként lépett pályára (többször is sérülés miatt nem kaphatott meghívót), Kalmár Zsolt négyszer is csereként állt be (augusztus előtt még Dunaszerdahely-, majd az ősz folyamán már Vidi-játékosként). Korábbi játékosaink közül Nego Loic, Bolla Bendegúz, Lang Ádám, Kleinheisler László és Csoboth Kevin lépett pályára a selejtezők során, közülük Nego a meccsek nagyrészén még csapatunkból kapott meghívót.

Válogatottunk a selejtezősorozat zárásaként vasárnap 15 órától Montenegrót fogadja a Puskás Arénában. Az Eb-selejtezőcsoportokat december 2-án sorsolják.

A magyar válogatott az alábbi eredményekkel kvalifikálta magát az Eb-re a G-csoportból:

Magyarország - Bulgária 3-0
Montenegró - Magyarország 0-0
Magyarország - Litvánia 2-0
Szerbia - Magyarország 1-2
Magyarország - Szerbia 2-1
Litvánia - Magyarország 2-2
Bulgária - Magyarország 2-2

Gratulálunk! Hajrá, magyarok!

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek