U15 SZEZONÉRTÉKELŐ

"Tavasszal mentálisan fejlődtünk nagyon sokat"

A Regionális U15 Kiemelt bajnokság Nyugati csoportját megnyerő U15-ös csapatunk vezetőedzője, Gál Péter értékelte együttese szezonbeli teljesítményét.

"Az egész szezont összességében sikeresnek értékelem. Az őszi idényt követően a második helyen fordultunk, ott is jó teljesítményt nyújtottunk, két olyan meccsünk volt, amikor nem találtuk a ritmust. Itt volt egy olyan találkozónk, ahol a legnagyobb riválisunk ellen hazai pályán 3-0-s vezetésről 4-3-ra kikaptunk, de ez olyan fordulópontot jelentett, hogy utána október közepétől a szezon végéig 100%-os teljesítményt nyújtottunk. A tavaszi idény előtt négy pont hátrányunk volt, de január 10-én úgy kezdtük el a munkát, hogy láttam a gyerekek arcán, hogy nem nekem kell sulykolnom beléjük, hogy meg kell nyernünk a bajnokságot, hanem ők maguktól is nagyon meg akarják nyerni. Az elsődleges cél a játékosok fejlesztése volt, ehhez szorosan kapcsolódik a csapat fejlesztése is taktikailag. Az eredményesség nem az elsődleges cél, de amikor kimentünk a pályára, mindig nyerni akartunk, ebből fakadóan pedig meg akartuk nyerni a bajnokságot. Tavasszal mentálisan fejlődtünk nagyon sokat.

+48 kép megtekintése

Az Újpest elleni rájátszásra egy hosszú tavaszi szezon után került sor, a két meccs alapján úgy érzem, hogy játékban mindenképp jobbak voltunk, eredményt tekintve sajnos nem, így a feljutás nem sikerült, de arra a játékra, amit a visszavágón, illetve az első mérkőzés második félidejében nyújtottunk, lehet építeni. Természetesen gratuláltam az ellenfelünknek, azonban az egész szezon összképe mindenképp pozitív számomra. Már a bajnoki cím bebiztosítása után elmondtam a csapatnak, hogy megnyerni egy bajnokságot bármilyen korosztályban, bármilyen bajnokságban vagy csoportban nagy teljesítmény, egy egész éves munkának a gyümölcse, és kívánom nekik, hogy minél többször legyen majd ilyenben részük, de persze a rájátszás elvesztése után mindenkinek kicsit keserű volt a szájíze. Elmondtuk a srácoknak, hogy emeljék fel a fejüket, jövőre még többet kell dolgozni, még többet beletenni és reméljük, hogy akkor sikerülni fog a feljutás is" - nyilatkozta honlapunknak U15-ös csapatunk vezetőedzője, Gál Péter.

+41 kép megtekintése

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek