Somodi Bence: "Remek a hangulat Telkiben"

A Vidi II kapusa elmondta, hogy a válogatott jó hangulatban, de komoly munkával készül az Európa-bajnoki selejtezőre.

- Vasárnap óta vagytok edzőtáborban, tegnap még Egervári Sándor tartotta nektek a foglalkozást, ma pedig már Róth Antal. Milyenek az első benyomásaid az új szövetségi kapitányról?
Nagyon sok jót hallottam Róth Antalról, és már az első foglalkozás után megállapítottam, hogy kitűnő szakemberről van szó, aki tökéletesen tud bánni a korosztályunkkal. A hétfő délelőtti foglalkozást még Sanyi bácsi tartotta, aztán bemutatta nekünk Róth Antalt és a délutáni foglalkozást már ő vezényelte.

- Hogy búcsúzott tőletek Egervári Sándor?
Hangsúlyozta, hogy nyitva áll előttünk a felnőtt csapat kapuja, figyelni fog minket rendszeresen, és aki egyaránt jól teljesít a klubcsapatában és az olimpiai válogatottban is, annak meg fogja adni a lehetőséget a felnőtt válogatottban is. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy előttünk most nagyon fontos feladat áll, hiszen augusztus 11-én Bosznia-Hercegovina ellen játszunk EB-selejtezőt. Tehát senki sem egyik napról a másikra fog a felnőtt válogatottba bekerülni, hanem Sanyi bácsi folyamatosan fogja beépíteni azokat a játékosokat, akik a legjobban teljesítenek a korosztályunkban.

-A mostani összetartásról több alapember is hiányzik. A csapatszellem erősítésén vagy a különböző taktikai elemek gyakorlásán van a hangsúly?
Így van, a mostani edzőtáborból hiányoznak az alapemberek, de még így is nagyon erős a keret. Nagyon fontos a jó csapatszellem kialakítása, de ugyanakkor komoly munkát végzünk, hiszen különböző védekező és támadó taktikai elemeket is gyakorlunk ebben a néhány napban. Kedden 17 órakor pedig a Szolnok csapata ellen "élesben" is ki tudjuk próbálni, mennyire sikerült ezeket a taktikai elemeket elsajátítanunk.

- Sok ismerősöd van az edzőtáborban?
Persze, hiszen 15 éves koromtól szerepelek a korosztályos válogatottakban. Egyik legjobb barátom, Gyömbér Gábor - akivel még a Fradiban fociztam együtt - a szobatársam, de a többiekkel is jó kapcsolatban vagyok, ezért külön öröm számomra ez az edzőtábor, hiszen vannak olyan játékosok, akikkel amúgy ritkábban tudok csak találkozni.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek