VÁLOGATOTT

Ambach Arnold ismét pályára lépett az U18-as válogatottban

A Vidi fiatal támadója ezúttal győztes meccsen szerepelt a nemzeti csapatban.

Válogatottunk kedden Dunaszerdahelyen már összemérte tudását Szlovákiával. Az első felkészülési mérkőzésen a házigazdák egy második félidőben megítélt szabadrúgással 1-0-ra nyerni tudtak. A csütörtöki mérkőzésen viszont sikerült visszavágnunk, ezúttal Szélesi Zoltán együttese győzött 1-0-ra.

Magyarország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Magyarország: Engedi Márk - Stumpf Gábor, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik - Girsik Attila (Selyem Bálint, 73.), Szamosi Ádám (Balabás Bence, 90.), Herczeg Marcell (Farkas Patrik, 73.), Vidnyánszky Mátyás, Hornyák Csaba - Bogdán Hunor (Molnár Csaba, 73.), Varga Zétény (Ambach Arnold, 46.)

Az első félidő a magyar válogatotté volt, végig labdabirtoklási fölényben játszottunk, már a szlovák térfélen megkezdtük a védekezést, és az agresszív labdaszerzési próbálkozásaink közül több is sikerrel járt. A 15. percben megszereztük a vezetést, egy bal oldali akció végén Varga tette középre a labdát, Bogdán továbbpöckölte Herczeg Marcellhez, aki 11 méterről ballal a bal sarokba helyezett (1-0).

A gól után is a magyar válogatott volt jóval aktívabb, sok helyzetünk volt, többször is növelhettük volna az előnyt, a 44. percben például egy szép akciót követően Bogdán a jobb kapufát találta telibe.

A második félidő elején a szlovákokon nem látszódott, hogy szeretnének változtatni az eredményen, a mieink pedig valamelyest visszavettek, így visszaesett a mérkőzés irama. A második félidő második felében a szlovákok már több energiát mozgósítottak az egyenlítés érdekében, volt is néhány lehetőségük, de gólt nem tudtak szerezni, így egygólos magyar sikerrel ért véget a mérkőzés - olvasható az mlsz.hu-n.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

Forrás: MLSZ

További hírek