Gyurcsó és Szeleczki az U21-es válogatottban

Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője csütörtökön és pénteken kétnapos kiválasztó tábort tart Telkiben.

Gyurcsó Ádám remek őszi teljesítményére Dr. Mezey György mellett Róth Antal figyelmét is felhívta Hartyáni Gábor vezetőedző.

Az összetartáson azok a labdarúgók vesznek részt, akik eddig nem kaptak szerepet a korosztályos csapatban, de teljesítményükre felfigyelt a szakmai stáb.

U21-es válogatottunk a jövő ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készül, Róth Antal együttese az ősz folyamán Montenegró (0-2), Szlovénia (0-1) és Szlovákia (0-0) ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A találkozókat követően a szövetségi edző elmondta: szeretné bővíteni keretét, ezért folyamatosan figyeli azokat a futballistákat, akiknek a későbbiekben esélyük lehet az együttesben való szereplésre.

A kiszemeltek a mostani kétnapos kiválasztó táborban mutathatják meg tudásukat, a Telkiben zajló összetartáson csütörtökön egy edzés, pénteken pedig az Újpest elleni mérkőzés szerepel a programban.

Gyurcsó Ádám csütörtökön este rövid interjút adott honlapunknak:
"A rossz idő miatt ma teremben edzettünk, de a pénteki, Újpest elleni mérkőzés nem forog veszélyben, hiszen jó minőségű műfüves pálya is van itt Telkiben. Nagyon jól érzem magam az összetartáson, természetesen csapattársam, Szeleczky Alex a szobatársam, de több ismerőssel is találkoztam, ami bevallom, kicsit meg is lepett. Róth Antallal korábban még nem találkoztam személyesen, de ma délután mindenkihez bement külön-külön beszélgetni, így hozzánk is. Elárulta, hogy idén több mérkőzésünket is látta élőben és nagyon meg volt velem elégedve, de Hartyáni Gábor és Gellei Imre is csak jókat mondott rólam. Mindez nagyon jól esett nekem és megpróbálom az Újpest elleni felkészülési mérkőzésen bizonyítani, hogy jó döntést hozott Róth Antal, hogy meghívott az U21-es kiválasztóra."

A kiválasztó edzőtáborozáson résztvevő keret:

Kapusok:
Dibusz Dénes (Pécsi MFC)
Gőcze Gergő (Kozármisleny)

Védők:
Turcsik Tamás (Zalaegerszegi TE FC)
Polényi Gábor (Vasas)
Szeleczki Alex (Videoton FC II)
Vattai Balázs (Ferencvárosi TC)
Varga Péter (Budapest Honvéd)
Görgényi Péter (Vasas)
Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)
Ódé Norbert (MTK Budapest)

Középpályások:
Sós Márkó (Budapest Honvéd)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC II)
Peszmeg Viktor (Ferencvárosi TC)
Albert Ádám (Dunakanyar- Vác)
Tajthy Tamás (Újpest FC)
Iszlai Bence (Szombathelyi Haladás)
Laczkovich Donát (Dukla Praha)
Balogh Balázs (Újpest FC)
Lengyel Béla (Szolnoki MÁV)

Támadók:
Beliczky Gergő (Vasas)
Lázár Bence (Újpest FC)
Bajner Bálint (Budapest Honvéd)

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek