"A siker a csapat érdeme"

Somodi Bence több nagy bravúrt is bemutatott a BKV elleni NB II-es bajnokin, kapusunk azonban a sikert a csapat érdemének tartja.

- Hartyáni Gábor vezetőedző már a mérkőzés utáni értékelésében úgy fogalmazott, hogy a mezőny legjobbja voltál. Több bravúros védést is bemutattál a mérkőzésen, és gyakorlatilag neked volt köszönhető, hogy megszerezte a csapat a 3 pontot. Hogy értékeled ezt a mérkőzést?

Ezzel nem értek egyet, hogy csak nekem köszönhető a győzelem. Ez csapatjáték, ahol egyszerre 11 játékos küzd a pályán a csapat sikeréért. Minden győzelem a csapat érdeme, ahogy a kudarcokban is osztozunk. Természetesen én is hozzátettem a magamét, és örülök, hogy jól ment a játék a BKV ellen. Nem volt könnyű mérkőzés, igaz az elején volt Szolnokinak egy nagy helyzete, ha abból gól születik, elképzelhető, hogy könnyebben begyűjthettük volna a 3 pontot, de végül így is győztesen hagytuk el a pályát, még ha a győztes gólunk szerencsés körülmények között született is.

- Ebben az évben felváltva védtek Pajoviccsal az NB II-ben. Másképp készülsz az edzéseken, mint az előző évben, amikor te védted végig egyedül a szezont?

Nem, dehogyis. Mindig ugyanúgy kell készülni, hiszen sosem tudhatod előre, mikor kell pályára lépni. Különben is én abban hiszek, hogy amit edzéseken beleadsz, azt később visszakapod, vagyis minél többet és minél keményebben edzel, annál jobb teljesítményt tudsz nyújtani a pályán.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek