UTÁNPÓTLÁS

Nagy múltú utánpótlástornán vett részt U10-es csapatunk

A torna legjobb játékosa a vidis Vörös Bálint lett.

U10-es fiú csapatunk szombaton a XVI. Machos Ferenc Utánpótlás Emléktornán vett részt, és a hetedik helyen végezett. A 12 csapatos megmérettetésen a Fehérvár FC fiataljai mindkét csoportmeccsüket megnyerték.

Előbb az FC DAC 1904 Dunaszerdahelyt győzték le 3-1-re Horváth, Vörös és Karpf góljaival, majd egy szoros összecsapáson a DVTK fiataljait 3-2-re múlták felül, a vidis gólókat Vörös (2) és Nikolics szerezte.

Következett a kieséses szakasz, ahol együttesünk a későbbi győztes Budapest Honvéd ellen 2-0-s vereséget szenvedett, majd jöhetett a DAC 1904 elleni "visszavágó", mely 4-4-es eredményt hozott, góljainkat Bekő (2), Nikolics és Balogh lőtte. A dunaszerdahelyiek ellen végül büntetőlövések döntöttek, melyben 9-8-ra alulmaradtunk, így a hetedik helyért játszhattunk. Az Illés Akadémia ellen is sokgólos meccset vívtunk, amit Fuksz, Farkas, Vörös, Nikolics és Horváth góljaival 5-4-re megnyertünk.

A torna legjobb játékosának járó különdíjat a Fehérvár FC ifjú futballistája, Vörös Bálint érdemelte ki.

Machos Ferenc 1932. június 30-án Tatabányán látta meg a napvilágot. Szülővárosában kezdte a pályafutását, 1954-ben került a korszak sztárcsapatához, a Budapest Honvédhoz. A kispesti klubbal – Puskás Ferenc csapattársaként – kétszer magyar bajnokságot nyert, 1955-ben – Czibor Zoltánnal holtversenyben – 20 találattal lett az NB I gólkirálya. 1960-ban szerződött a Vasashoz. Az angyalföldi csapattal háromszor volt magyar bajnok, kétszer Közép-Európai Kupát is nyert. 1954-ben tagja volt a világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó-válogatottnak. 2006. december 3-án hunyt el.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: Monori Marcell - XVI. Machos Ferenc Emléktorna

Forrás: Monori Marcell - XVI. Machos Ferenc Emléktorna

További hírek