TUDÓSÍTÁS

Oliveira bombájával győztünk a DVSC ellen

A Loki elleni bajnoki a 91. percben dőlt el, második győzelmünket szereztük a bajnokságban.

66. alkalommal csaptunk össze a Lokival a legmagasabb osztályban vasárnap este, legutoljára majdnem három éve, 2012. október 28-án győztük le a DVSC-t bajnokin hazai pályán.

A mérkőzés elején Brkovic fejese, majd Castillion lövése kerülte el a kapunkat, mi Kovács éles beadásával veszélyeztettünk. A 9. percben Oliveira centerezését követően Gyurcsó fejelt hatalmas helyzetben kapura, de Radosevic kiütötte a labdát, fél perc múlva szélsőnk szögletéről csak centikkel maradt le a berobbanó Lang. A 19. percben Bódi próbálkozott 30 méterről, a lapos lövést felszedte Danilovics. Két perc múlva Bódi emelése után Castillion került helyzetbe, Danilovics védte az éles szögből leadott lövést. A félidő közepén Gyurcsó 19 méterről végzett el egy szabadrúgást, Radosevic biztosan védett. A 38. percben Brkovic mentett nagyot Gyurcsó beadása után. A 41. percben Szécsi cselezett jobbról befelé, a rövidre tartó lövését Danilovics fogta. A félidőt egy fölé szálló Simon fejes zárta, 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A szünetben a 2014-15-ös idényben a megyei U15-ös bajnokságban I. helyezést és a kiemelt országos bajnokságban negyedik helyezést elért csapat játékosait és edzőit köszöntötte Németh János utánpótlás technikai vezető és Disztl László, a Vidi II vezetőedzője.

A második játékrész 7. percében Feczesin próbálkozott távolról, de nem okozott gondot a Loki kapusának. A 66. percben a pár perccel korábban beállt friss igazolás, Asmir Suljic lőtt a kapu elé élesen egy labdát, Mészáros mentett középen. A 70. percben Danilovics mutatott be bravúrt a gólvonalon, Sidibe fejesét fogta másodszorra. Két perccel később Gyurcsó távoli szabadrúgása kötött ki az oldalhálóban, újabb 4 perc elteltével Bereczki szerezhetett volna gólt, de lemaradt egy beadásról a egy méterre a kapunktól. A 81. percben Sidibe lövése kerülte el kevéssel a bal alsót. A rendes játékidő letelte után pár másodperccel eldőlt a rangadó: Szolnoki beadását Jovanovic Oliveirához fejelte, aki egy igazítás után, 26 méterről, középről hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe. A labda picit megpattant egy debreceni játékoson, de ez semmit nem von le középpályásunk érdemeiből. (1-0.)

A közel 5 perces hosszabbításban egy nagyobb lehetőség adódott a Loki előtt, de nem tudtak vele élni, így megszereztük második győzelmünket a szezonban.

Jövő héten bajnoki szünet lesz a válogatott Eb-selejtezői miatt, a következő fordulóban, szeptember 12-én, Pakson lépünk pályára.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek