VIDEOTON FC - PAKSI FC (1-0)

Méltó búcsú a Sóstói Stadiontól, győzelemmel zártuk az őszi idényt

Géresi első NB I-es góljával győztünk a Paks ellen.

2015. december 12-én történelmi mérkőzést játszott együttesünk, hiszen a Sóstói Stadionban utoljára léptünk pályára. A stadionbúcsúztatón a Paks volt az ellenfelünk, a tét pedig nem volt kicsi, ha győzünk és a többi pályán is számunkra kedvezően alakulnak az eredmények, a második helyen telelhetünk. Klubunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen ismét adománygyűjtést szervezett a rászoruló székesfehérvári családok gyermekei részére a meccs előtt. A Vidi ajándékát Stopli adta át. A vendég Paksi FC is hozott ajándékokat, mesekönyveket, melyet ezúton is nagyon köszönünk nekik!

A kezdés előtt Miklósa Erika operaénekes énekelte el a Himnuszt, majd Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Gyurcsó Ádámot, aki ma játszott utoljára a Vidiben - összesen 164 tétmeccsen lépett pályára csapatunkban.

Az első tíz perc komolyabb helyzet nélkül telt el, a labdabirtoklási arány is nagyjából egyenlő volt. A 11. percben Feczesin 16 méterről, ballal hatalmas erővel lőtt kapura, a labda az egyik paksi védőről szögletre pattant. 5 perccel később Pölöskei lőtt mellé 23 méterről. A 22. percben láthattuk az első veszélyes paksi megmozdulást, egy szögletet követően Gévay fejelt az ötös sarkáról fölé, három perc múlva jött a második, Koltai lapos lövését kellett védenie Danilovicsnak. Az első félóra végén Gyurcsó 17 méterről tekert fölé egy szabadrúgást. A 35. percben Hahn János 22 méterről, elemi erővel lőtt kapura, Danilovics óriási bravúrral tolta ki a játékszert a léc alól szögletre. A félidőt Pölöskei távoli bombája zárta, ami a jobb felső mellett hagyta el a pályát.

Feczesin kapu mellé szálló fejese nyitotta a második 45 percet, az 58. percben pedig pályára lépett Filipe Oliveira, akinek ez volt a 100. NB I-es találkozója. A 68. percben Gyurcsó kapott remek labdát, Molnár azonban jó ütemben vetődött ki a kapujából, és elakadt benne búcsúzó szélsőnk lövése. Három perccel később Oliveira beadását Molnár Feczesin elől kiütötte, a labda éppen Nego elé került, aki 9 méterről kapu mellé bombázott. A 73. percben Gyurcsó tekert a paksi 16-oson belülre egy szabadrúgást, Fejes fejese 7 méterről ment kapu fölé. 10 perccel a vége előtt végre megtört a jég: a csereként pályára lépő Géresi Krisztián vágta a léc alá öt méterről Gyurcsó jobbról érkező beadását! (1-0.)

A hajrában kinyílt a Paks, megpróbáltak egyenlíteni, így több kontrára is lehetőség nyílott, de egyikből sem tudtuk növelni előnyünket. A vendégek sem veszélyeztettek, így maradt az 1-0. Csapatunk győzelemmel búcsúztatta tehát a Sóstói Stadiont és a 2015-ös évet.

A lefújás után a játékosok megköszönték a szurkolást, majd tűzijáték zárta a találkozót. A Vidi a tavaszi mérkőzéseket már a felcsúti Pancho Arénában vívja, a tervek szerint 2017 nyarán veheti majd birtokba a csapat az új arénát.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek