TUDÓSÍTÁS

Egy pontot szereztünk a Békéscsaba ellen

Laczkó szerzett vezetést a 9. percben, amit Vaskó öngólja egyenlített ki nem sokkal később. A második félidőben több helyzetet kialakítottunk, kapufát is lőttünk, de az eredmény nem változott.

Csapatunk első tavaszi, hazai mérkőzését Felcsúton, a Pancho Arénában játszotta a Békéscsaba ellen. A találkozó előtt előbb Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Filipe Oliveirát, aki a Paks elleni bajnokin játszotta 100. NB I-es mérkőzését, majd Juhász Roland csapatkapitány adta át jelképesen a Vidi-szurkolók által összegyűjtött 864 501 forintot a Fejér megyei gyerekotthon vezetőjének, Deresné Tanárki Máriának. (Az összeg a stadionbúcsúztatón viselt és a csapat által dedikált, "Viszlát, Sóstó!" feliratú mezek árverésén folyt be.) A kezdőrúgást a 90. születésnapját ünneplő Vidi-szurkoló, Lakatos Károly végezte el.

A Békéscsaba elleni mérkőzést sérülés miatt ki kellett hagynia Kovács Istvánnak, Haraszti Zsoltnak és Asmir Suljicnak is, viszont kezdőként kapott lehetőséget Tischler Patrik a támadósorban, Feczesin Róbert mellett.

Rögtön az első percben Pátkai próbálkozott egy távoli lövéssel, ami mellé ment, majd a 6. percben Tischler talált a vendégek kapujába Rudolf passza után, de Szilasi les miatt érvénytelenítette a találatot. A vendégek az első helyzetükből vezetést szereztek: Laczkó a tizenhatoson belülről, balról lőtt nagyon pontosan a bal alsóba. (0-1.)

A 13. percben Oliveira egy szép csel után lőtt centikkel a bal alsó mellé ballal, 13 méterről. A 16. percben Rudolf és Feczesin kényszerítőzött remekül, előbbi ziccerben törhetett kapura, ám lapos lövése Poleksicben elakadt. Egy perc múlva egyenlítettünk, miután Fejes beadását Vaskó a saját kapujába lőtte. (1-1.)

 A 20. percben Punosevac előbb fölé fejelt egy szöglet után, majd 10 méteres lövésébe vetődtek bele ketten is a kapunk előtt. A félidő második felében inkább a küzdelem dominált, a 38. percben aztán Feczesin vett át egy labdát 24 méterre a kaputól, fordult, lőtt is, de a jobb alsó mellé ment a próbálkozás. 1-1-s állással mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Fabio szöglete után Tischlerről a kapunkba pattant a labda, közben viszont szabálytalanságot látott Szilasi, így nem ítélt gólt. A 60. percben Oliveira cselezett befelé jobbról, majd ballal a kapu fölé lőtt 20 méterről. Öt perccel később Rudolf fejelt mellé 14 méterről Pölöskei beadása után. A 69. percben Feczesin ívelte Nego elé a labdát, aki szépen átvette azt, majd nagy helyzetben, 8 méterről fölé emelt, maradt az 1-1.

A 74. percben az egyik oldalon Punosevac fejelt mellé, a másikon Pátkai Poleksic kezébe. Négy perccel később Punosevac passza után Laczkó lépett ki, majd éles szögből, ballal a bal alsó mellé lőtt. A 81. percben Tischler ziccerét óriási bravúrral védte Poleksic. A rendes játékidő vége előtt egy perccel Pátkai gurított le egy szabadot, Pölöskei 30 méterről kapura bombázott, Poleksic nagyot védett, pár másodperc múlva Nego lövését is védte a csabai portás. A 91. percben Feczesin fordult kapura, lövése egy védő lábáról szögletre pattant. A négyperces ráadás végén előbb Vinícius emelt a keresztlécre a tizenhatosról, majd a meccs utolsó momentumaként Laczkó kapott rögtön egymás után két sárgát, így mehetett zuhanyozni. Az eredmény viszont nem változott, egy pontot szereztünk a Békéscsaba ellen.

Legközelebb február 27-én, szombaton lépünk pályára, a Puskás Akadémia FC vendégei leszünk Felcsúton.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek