Nikolics: Tizenhárom pontot nem fogunk elszórni

Nikolics Nemanja arról is beszélt, mennyire motiváló, hogy jövő héten akár eldőlhet a bajnoki cím sorsa.

Nikolics Nemanja, a Pápa elleni negyedik gól szerzője a tegnapi mérkőzés után. – Sajnos régen volt, hogy utoljára betaláltam bajnokin. Az egyéni örömöm mellett azonban sokkal fontosabb, hogy a második félidei magabiztos játékkal ezt a találkozót is megnyertük és ismét megmutattuk, hogy mi vagyunk a legjobbak a hazai bajnokságban és nem véletlenül állunk a tabella élén.
- Szerinted mi volt az oka annak, hogy a csapat két ennyire eltérő félidőt produkált?
- Nem akarnám semmiképpen sem az időre fogni, hiszen a vendégeknek is ugyanúgy sütött a nap, de igen nehéz ilyen melegben játszani. Talán ezért is lendültünk bele egy kicsit nehezebben. Mindig fontos, hogy az első gólt mi rúgjuk, utána általában könnyebben megy a játék. Ebben nyilván az is benne van, hogy az ellenfél védekezésének a kapott gól után jobban ki kell nyílnia. Ameddig a pápaiak tartani tudták a számukra megfelelőnek tűnő döntetlent, addig jobban koncentráltak a védekezésre. A második félidőben aztán felpörögtünk, Alves büntetője után pedig csak egy csapat volt a pályán. Szerintem, megérdemelten nyertünk.
- Mi hiányzott számodra az idén, hiszen mégis csak te vagy a tavalyi bajnokság gólkirálya, ám ebben az idényben eddig csak három gólt szereztél?
- Nem érzem úgy, hogy rosszabb formában lennék, mint tavaly. Tisztességesen edzek, dolgozok minden nap, s várom, hogy lehetőséget kapjak a Mestertől a meccseken. Ott pedig igyekszem minden percet kihasználni, hogy bizonyítsak. Való igaz, hogy ebben az évben nem játszottam annyit, amennyit szeretnék, de nem felejthetem el, hogy huszonnégy kiváló játékos alkotja a keretet. Ez arra is nagyszerű lehetőség, hogy a Mester tudja forgatni a csapatot és adott esetben pihentetni is tudjon játékosokat. A tavasszal a Vasas ellen még én kezdtem, aztán rúgtam két gólt a Haladás, illetve a Honvéd elleni Magyar Kupa találkozókon. A Fradi ellen viszont már Lencse Laci kapott lehetőséget a kezdőben, aki akkor is és a Debrecen ellen is betalált. Nyilván, hogy ezek után a vezetőedző neki szavazott bizalmat. Megjegyezem, én bajnokin utoljára a Siófok elleni, előrehozott tavaszi nyitányon – még novemberben - rúgtam gólt. Az is igaz, hogy amíg rendszeresen játszottam, többször volt lehetőségem a gólszerzésre, de valamiért nem jöttek össze a helyzetek. Nem tudom az okát, talán rosszul döntöttem az utolsó pillanatokban és akkor még a szerencse faktorról nem is beszéltem. Azt hangsúlyoznám még egyszer, nem arról van szó, hogy rossz formában lennék, sőt pozitívumként fogom fel, hogy minden meccsen, amikor beállok, akad legalább egy-két helyzetem. Egyelőre ez van. Keményen dolgozom azonban tovább, hogy visszaverekedjem magam a kezdőbe!

Beszéljünk egy kicsit a jövő hétről: eldőlhet a bajnokság sorsa Pakson – feltéve, hogy győzünk és a Fradi ereményei számunkra kedvezően alakulnak -, ezt ti is tudjátok, de a meccs után dr. Mezey György is felhívta erre a figyelmet…
- Igen, eredetileg is úgy számoltunk, hogy a Haladás, Pápa, Paks mérkőzések fajsúlyosak lesznek a végkimenetel szempontjából. Ha esetleg mégsem nyerünk kedden – ne felejtsük, nem lesz könnyű összecsapás, hiszen a paksiaknak is nagyon kellenek a pontok a dobogós hely megtartása érdekében -, akkor sincs nagy baj, tizenhárom pontot nem fogunk elszórni. Ez a csapat sokkal jobb annál, minthogy egyetlen meccsen se tudjon nyerni az utolsó öt fordulóban. Nyilvánvaló azonban, hogy mi is szeretnénk minél előbb lezárni a bajnoki cím kérdését, magunk és a szurkolóink miatt is. Számunkra is imponáló lenne, ha ez már a jövő héten sikerülne, már csak azért is, mert nem mindennapi dolog, hogy a bajnokság vége előtt öt fordulóval azt mondhassa magáról egy csapat, tuti aranyérmesek. Ez mindenképpen motiváló, úgyhogy mindent megteszünk a győzelemért Pakson!

További hírek